Referandum için siber kalkan

Düzenleyen:
Referandum için siber kalkan

Ekonomi Haberleri

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) referandum öncesi muhtemel siber saldırılara karşı çalışmalarını tamamlandı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) referandum öncesi muhtemel siber saldırılara karşı çalışmalarını tamamlandı. BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan iletişimin kesintiye uğramaması için  BTK bünyesinde Kriz Merkezi kurduklarını söyledi. Sayan, Kamu Siber Güvenlik Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, referandum için çok yoğun bir çalışma yürüttüklerini dile getirerek, Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezine (USOM) 27 farklı ülkeden ihbarların ulaştığını ve bunların ilgililere iletilerek gerekli tedbirlerin alınmasının sağlandığını bildirdi. Bu süreçte phishing saldırılarının arttığına dikkati çeken Sayan, bu yolla kişilerin mail şifrelerinin ele geçirilmeye çalışıldığını belirtti. Kurumların sistemlerine sızmak ve daha ileri düzey saldırılar gerçekleştirmek için kullanılan phishing saldırıları için kurumlara veya çok kullanılan platformlara benzeyen sahte siteler ve zararlı yazılım bağlantıları kullanıldığını anlatan Sayan, bu konuda farkındalık düzeyinin artırılmasını ve sistemlerde e-posta güvenliğinin sağlanmasını istedi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...