FETÖ’cüler dava takip havuzu oluşturmuş

Düzenleyen:
FETÖ’cüler dava takip havuzu oluşturmuş

GÜNDEM Haberleri

Ankara Başsavcılığı, eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast bahanesiyle devletin en mahrem bilgilerinin tutulduğu Genelkurmay’daki Kozmik Oda’da arama yaptıran tutuklu eski savcı Mustafa Bilgili hakkında “FETÖ üyesi olmak” suçundan iddianame hazırladı. İddianamede Bilgili’nin örgütün kripto haberleşme programı ByLock’u kullandığı, 5 telefon hattı üzerinden de FETÖ/PDY mensuplarıyla ve uluslararası yüzlerce görüşme yaptığı ve mesajlaştığı belirtildi.

Ebru Karatosun ANKARA
Ankara Başsavcılığı, eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast bahanesiyle devletin en mahrem bilgilerinin tutulduğu Genelkurmay’daki Kozmik Oda’da arama yaptıran tutuklu eski savcı Mustafa Bilgili hakkında “FETÖ üyesi olmak” suçundan iddianame hazırladı. İddianamede Bilgili’nin örgütün kripto haberleşme programı ByLock’u kullandığı, 5 telefon hattı üzerinden de FETÖ/PDY mensuplarıyla ve uluslararası yüzlerce görüşme yaptığı ve mesajlaştığı belirtildi. İddianamede ayrıca, gizli tanık ve itirafçılar örgütün yargıdaki faaliyetlerini deşifre etti. Duru kod adlı gizli tanık “Gerçek ismini bilmediğim iki hâkim adayı hâkimlik sınavına yakın bir dönemde sınavı kazanmamız durumunda stajın Bakırköy, Çağlayan ve Ankara Adliyelerinde birlikte yapmamız hususunu telkin ettiler” dedi. İtirafçı savcı Mücahit Ünal da örgütün dava takip havuzu diye bir sistem kurduğunu söyleyerek ifadesinde şunları belirtti: Mesela Ergenekon soruşturmalarının Ümraniye’de bir gecekonduda bulunan el bombalarıyla başladığını, bu bilgilerinin dava takip havuzuna aktarıldığını, diğer gelen bilgilerle de parçalar dava takip havuzunda birleştirilerek Ergenekon operasyonlarının başlatıldığı ve bu şekilde dava takip havuzunun yararlı bir sistem olduğu anlatılıyordu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...