İngiltere’yle mesafe kaydettik

Düzenleyen:
İngiltere’yle mesafe kaydettik

Ekonomi Haberleri

ABD ve İngiltere’nin kabin kısıtlamasını değerlendiren Ulaştırma Bakanı Arslan, İngiltere ile yapılan görüşmelerde mesafe kaydedildiğini belirtirken, uçağa biniş safhasında güvenliği artırmak için 4 tomografi cihazının alınacağını söyledi

Osman Çobanoğlu ANKARA
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ABD ve İngiltere’nin uyguladığı ‘kabin kısıtlaması’na ilişkin yeni açıklamalar yaptı. Bakan Arslan “Her iki tarafın da bakanlarına mektuplar gönderdik. İngiltere ile teknik görüşmeler biraz daha mesafe katettik. Onlara ‘Alınması gereken bütün tedbirleri aldık. Özellikle Uluslararası Havacılık Örgütü (ICAO) kuralları gereği alınması gerekenin üzerinde biz tedbirleri alıyoruz. Bu konuda teknik heyetleriniz gelsin, yerinde, bizim arkadaşlarla birlikte baksın’ dedik. Buna ‘Tamam’ dediler. Ama henüz bir teknik heyet gelişi olmadı” şeklinde konuştu.
BOARDİNG’E TOMOGRAFİ
Havalimanlarına yönelik yeni çalışmalarından bahseden Bakan Arslan, şöyle devam etti: Özellikle boarding esnasında, yani artık yolcu arınmış sahaya geçti, nihai olarak körükten uçağa gidecek, orada ilave bir tomografi cihazı kurup, yanındaki çantası laptopu, sıvı varsa onlar da dâhil, hepsinin tabiri caizse tomografisini çekecek bir cihaz kurmayla ilgili süreçleri başlattık. Bu ayın 28’inde iki tanesini, ondan iki ay sonra da 2 tane daha tomografi cihazı almış olacağız. Ve oralara kuracağız. Böylece gerek ABD’ye gerek İngiltere’ye giden yolcularda bu uygulamayı da yaparak muhataplarımıza şunu söylemiş olacağız: ‘Kuralların istediğinin çok üzerinde en son teknolojiyle donatılmış böyle bir cihaz da kuruyoruz, böyle bir tomografi de çekiyoruz, müsterih olun.’ Amacımız misafirlerimizi, yolcularımızı rahat ettirmek ki ülkemiz hava yollarını tercih etmeleri, ülkemiz havalimanlarını tercih etmeleri devam etsin. Muhataplarla yapılan görüşmelerden olumlu sonuç alınmaması hâlinde ICAO’ya başvuracaklarını söyleyen Arslan “Eminim ki onlar da bu konuda bizimle beraber hareket edeceklerdir” dedi. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...