Turizmde Hint düğünü açılımı

Düzenleyen:
Turizmde Hint düğünü açılımı

Ekonomi Haberleri

Kültür ve Turizm Bakanı Avcı “18 milyon Hintli, bugün Avrupa düzeyinde harcama kabiliyetine sahip ve bunlar gidecek memleket arıyor. Bakir olan pazarlara gireceğiz” dedi

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, “Türkiye turizmde son 15 yılda iyi bir mesafe aldı. 2002 rakamları ile karşılaştırıldığı zaman Türkiye, bugün dünyada 6’ıncı büyük turizm destinasyonu. Avrupa’da da 4’üncü konumda. 2016 yılında yaşadığımız dar boğaza rağmen buradayız” dedi. Eskişehir Eti Arkeoloji Müzesi’nde düzenlenen Turizm Haftası açılış törenine katılan Bakan Avcı, “80’li yıllarda rahmetli Özal’ın başlattığı hamleyle, kıyı ve deniz turizminde ciddi bir mesafe aldık. Altyapı sorunlarımız büyük ölçüde halledildi. Bugün kıyı turizminde, dünyanın en mükemmel tesislerine sahibiz. 444 mavi bayrakla denizlerimiz, Avrupa’nın en temiz denizleri. Türkiye, dünyada 6’ıncı sıraya geldiyse, bunu büyük ölçüde deniz, kum, güneş diyerek başardı. Ama ülkemiz sadece deniz, kum ve güneşten ibaret değil. Dünyada bugün 1 milyar 200 milyon insan turistik amaçla seyahat ediyor. Bu, giderek artacak. Bizim açılmamız gereken pek çok büyük pazarlar var. Japonya, Çin, Hindistan, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Latin Amerika... Buralar henüz bakir pazarlar. Ve biliyoruz ki bu pazarlar sadece deniz, kum, güneşe gelmiyorlar. Japonlar arkeolojiye meraklı. Çinliler, aynı şekilde kültür, arkeoloji turizmine ilgililer. Hintliler, yeni bir turizm türü icat ettiler, düğün turizmi diye... Antalya, Alanya’ya evlenmek için gelen Hintli sayısı artıyor. Ben geçen hafta Muğla’daydım, turizmcilerle yaptığımız toplantıda inşallah ekime kadar 250 Hint seyahat acentesi temsilcisi Muğla’ya davet edilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığımızın da desteği ile onlara Muğla’nın düğün alt yapısı gösterilecek. 18 milyon Hintli, bugün Avrupa düzeyinde harcama kabiliyetine sahip ve bunlar gidecek memleket arıyorlar. Araplar özellikle kış turizmine ve yeme, içme kültürüne çok düşkünler. Onlara yönelik tanıtım çabalarımızı da son zamanlarda artırdık” dedi.
Bakan Avcı, Türkiye’nin bugüne kadar yeterince değerlendirmediği farklı alanlardaki potansiyellerine dikkat çekerek, “Kış, kayak, sağlık, kongre, macera, gençlik, termal ve kaplıca turizmini gereği gibi tanıttığı, gereği gibi tesislendirdiği taktirde, ülkemizin dünyada ilk üçe girmemesi için bir sebep yok” diye konuştu.

40 milyar dolarlık pazar

Yılda 10 milyona yakın evliliğin yapıldığı Hindistan, 40 milyar dolarlık düğün pazarına sahip. Bu düğünlerin 10 bine yakını yurt dışında oluyor ve büyük bütçeler ayrılarak gerçekleştiriliyor. Türkiye’de hâlihazırda Antalya’da Hint düğünleri yapılıyor. Sektör temsilcileri, bu sayının artması ve diğer şehirlere de yayılması konusunda çalışmalarını hızlandırdı.

Çok turisti, markalaşarak ve yeni ürünlerle çekeriz 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ömer Arısoy “2002 yılında 13 milyon olan turist sayısı, 2015’te 40 milyona ulaşmıştır. Turizm gelirimiz 2002 yılında 12,5 milyar dolarken, 2015 yılında 31,5 milyar dolara ulaşmıştır” dedi. Gaziantep’te Turizm Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katılan Arısoy, “Türkiye’de turizm gelirlerinin cari açığı karşılama oranı yüzde 80, dış ticarette açığı karşılama oranı yüzde 42, toplam ihracattaki payı yüzde 22 seviyelerini yakalamış, turizm sektörü 1,5 milyon insanımızın istihdam edildiği önemli bir sektör hâline gelmiştir. Bu alanda çok büyük mücadeleler veriyoruz. Turizmi deniz, güneş, kum çemberinin dışına çıkarmaya, çeşitlendirmeye çalışıyoruz. Bu hafta vesilesiyle üzerinde durmamız gereken husus, destinasyonların markalaştırılması. Mevcut turizm arzımızı korumak önemliydi ancak bunun kadar önemli bir konu da, yeni ürünler geliştirmek. Negatif algı teşebbüslerini, güçlü halkla ilişkiler kampanyaları yürüterek bertaraf edeceğiz. Dünyada ilk üçe girme hedefini gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...