TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Hollanda'da

/ Kaynak: CHA
TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Hollanda'da

GÜNDEM Haberleri  / CHA

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Hollanda'ya giderek mağdur olan Türk aileleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle görüştü.

nbsp;TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu, Belçika'daki üç gün süren temasların ve incelemelerin ardından Hollanda'ya geldi. Komisyon, Hollanda'da farklı nedenlerle mağdur olan Türk aileleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle buluştu. Komisyon Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, komisyon üyeleri AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ ve MHP Ankara Milletvekili Mustafa Erdem, Türkiye'nin Lahey Büyükelçiliği'nde gazetecilere konuştu. Komisyon üyeleri, Hollanda'da özellikle cezaevlerinde yaşanan sorunlar, koruyucu aile meselesi ve ayrımcılık konularında incelemelerde bulunacaklarını bildirdi. Komisyon Başkanı Üstün, "Hollanda'ya insan hakları konusunda incelemeler yapmaya geldik. 3 ana başlığımız var. Bunlardan biri cezaevi konusu. Biliyorsunuz burada çok sayıda Türk vatandaşı yaşıyor. Aralarında suça karışanlar ve cezaevine konulanlar var. Bunlardan bize şikayetlerde bulunanlar oldu. Dolayısıyla biz bu vatandaşlarımızı cezaevinde görmek hem de Hollanda'daki cezaevlerinin genel durumunu incelemek adına buradayız" dedi. nbsp;İkinci amaçlarının Hollanda'daki koruyucu aile müesseslerini yerinde görmek olduğunu söyleyen Üstün, "Son bir yıldır hem Hollanda kamuoyunda ve hem de Türkiye kamuoyunda bu konu fazla konuşuldu. Ailelerinden alınan çocukların gerek yurtlarda barındırılması gerekse koruyucu ailelere verilmesi tartışma haline geldi. Bu konularda da Hollandalı muhataplarımızla görüşmelerde bulunarak bizde ortak sorun olan bu soruna katkı bulunmak adına görüşmelerde bulunmak için Hollanda'dayız" diye konuştu. Avrupa'daki ekonomik kriz ile birlikte ırkçılık, islamofobi ve yabancı düşmanlığının arttığını vurgulayan Üstün, "Geçtiğimiz yıllarda Almanya'da Neonaziler tarafından vatandaşlarımız katledildi. Biz bu konuda TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu olarak bir inceleme başlattık. Bu konuda bir de raporda yayınladık. Irkçılığın aşağı yukarı Avrupa'nın her tarafında bir yükselen değer olduğunu gördük. Hatta Avrupa ülkelerindeki ırkçı partilerin aldığı oy oranı yüzdeleri yüzde 20 ila 25 arasında olduğunu gördük. Irkçılık tehlikesi artık bir yakın tehlikede duruyor. Şu veya bu ülkede demiyoruz nerede ise Avrupa'nın tamamına yayılmış vaziyette. Bunun dışında vatandaşlarımız bir takım ayrımcı durumlar ile karşı karşıya kalıyorlar. Eğitim, iş ve siyaset hayatında maalesef bunları görüyoruz" ifadelerini kullandı.

GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...