Arınç, 'Sokakları anarşistlere bırakmayız'

/ Kaynak: İHA
Arınç, 'Sokakları anarşistlere bırakmayız'

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Bülent Arınç, Osmangazi İlçe Başkanlığı'nın danışma meclisi toplantısında, 'Sokakları anarşistlere bırakmayız' ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, siyasi partilerin birbirine düşman değil, rakip olduğunu belirterek, "Ama AK Parti'ye kesinlikle ortadan kaldırılması gerekir diyorlar. Bu nefreti hak edecek ne yaptık? 'Benim gözümde kan var, kan kokusu aldım' diyorlar. Biz, sokakları anarşistlere bırakmayız. Biz, sokakları yakıp yıkan talan eden, ülkeyi ateşe verenlere 'çapulcu' diyoruz. Cevabı Kılıçdaroğlu'ndan geliyor. 'Beni de unutmayın'. İddian varsa, çapulculuğa değil, siyasetçiliğe soyunacaksın" dedi. nbsp;Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Osmangazi İlçe Başkanlığı'nın Merinos Hüdavendigar Salonu'ndaki danışma meclisi toplantısına katıldı. Burada açıklamalarda bulunan Arınç, 2014 yılındaki yerel seçimlerin flaş ilinin Bursa olması gerektiğini anlattı. "Biz bütün mitinglerimiz yaparken yasal yollarla yapıyoruz" diyen Arınç, Taksim Meydanı'ndaki olaylara da tepki gösterdi. Arınç, şöyle devam etti:"Kazlıçeşme yasal miting yapılacak meydandır, dendi. Orada yapıyoruz. İlla inat etmiyoruz. Filan yerlerde diye. Şu gürültüleri koparanlar, Kazlıçeşme'de miting yapsalardı kaç kişi toplarlardı. Bunun farkında değil mi bu insanlar. Yol üstünde yapacaklar tahrik edecekler, trafiği kilitleyecekler. Onun için kimse Kazlıçeşme'ye gitmiyor, Taksim meydanını kendilerine üs olarak görmüşler. Sincan'a gitmek, Kazlıçeşme'ye gitmek yürek ister."
"İŞİ RAYDAN ÇIKARDILAR"
"Kötü bir komplo ile karşı karşıya geldik. Birkaç iyi insanın başlattığı güzel işler yapılan olaylar ile ölüme, yıkıma, ülkeye içte ve dışta zarar vermeye kadar yola çıkardı" diyen Arınç, dış düşmanlara karşı uyanık olunması gerektiğini ifade etti. Arınç, "Hepimiz ağacı severiz. Hepimiz bir şehrin içinde yeşil bir alan olmasını elbette isteriz. Bunun istismar edenler, işi raydan çıkaranlar maalesef oldu. Türkiye güçlü oldu herkes kıskanıyordu. Nazar ediyordu. Dost ve düşman var. Birileri de 'çok oldular' diyorlardı" dedi.
"ÇÖZÜM SÜRECİ BAŞARIYLA SÜRÜYOR"
Türkiye'de 7 aydan beri eylemin olmadığını kaydeden Arınç, çözüm sürecinin başarıyla sürdüğüne dikkat çekti. Arınç, "Çözüm süreci başarıyla ilerliyor. Silahlılar yurt dışına gidiyor. Bundan sonraki aşama silah bırakmak. Artık karakollar bombalanıyor. İnsanlar öldürülmüyor. Kaçırılanlar ve fidye isteyenler yok. Anneler ve babalar ağlamıyor. Çocuklar ve annelerine sarılıp, şehitlerin tabutlarına sarılmıyorlar. Bundan herkesin mutlu olması gerekir. Çözüm sürecine karşı çıkanlar, onun üzerinden hükümeti vurmak isteyenler, hiç tesiri yok. Millet çözüm sürecine destek veriyor. Türkiye'nin söyleyecek sözü var. Obama'nın dinleyecekleri var. Size hikaye anlatmıyorum. Size anlattıklarım yaptıklarımızın 10'da biri bile değil. Verdiğiniz kararlarla öyle güçlü hükümetler kuruldu ki dünya siyaseti Türkiye'ye gıpta ile bakmaya başladılar" dedi.
MHP'YE DURAN ADAMLI GÖNDERME
"Bu başarını sırrını örnek alacakları yerde, entrika ile hileyle Türkiye'de bu iktidarı yıkmaya çalışanlar var" diyen Arınç, Gezi parkı olaylarına tepki gösterdi. MHP'ye de 'asıl duran adam onlar' benzetmesi yapan Arınç, "Bunlar demokrasiye inanmamışlar. Halk bana sandıkta oy versin, bu iktidarlar entrikasız el değiştirsin diyemiyorlar. Bugüne kadar ordu eşittir CHP eşittir iktidar. Yargı artı CHP eşittir iktidar formülüne inanan bir ana muhalefet partisi var. Öbürünün öyle amacı yok. İşte yüzde 10'ları aşarsam bana yeter diyor. Gerçekten duran adamlar o bence. Ne ileri ne geri" diye konuştu.
"SAĞLIK SİSTEMİMİZ ABD'DEN İYİ"
Amerika'nın türkiye'nin sağlık sistemini takdirle izlediğini anlatan Arınç, "Amerika'dan dostlarımız geldi. Sizdeki sağlık politikası hastane hizmetleri ABD'de yok dediler. Ama işin içinde ABD olunca kimse inandıramaz dediler. Erbakan hoca derdi, en güzel şahadet hasmının şehadettir. Şimdi Amerikalı bana bunu diyor. Sizin sağlıkta yaptığınız reformlar Amerika'dan yok. Allah razı olsun. Bunu senin ağzından duydum da MHP ve CHP'den duysam bir şey değil" ifadelerini kullandı.
Gezi parkı olaylarının ilk başta samimi insanların eylemleriyle başladığını, fakat daha sonra marjinal gruplar yüzünden büyüdüğünü kaydeden Arınç, "Bu konuda samimi olanlar var. Bunlar ağaç ile gezi ile ilgili olmadığı anlaşıldı. Onlara yapılan aşırı şiddet gösterilerini eleştirdim. Nitekim o günlerde 3-5 tane çadırın zabıta ekipleri tarafından yakılmasını eleştirdim. Kadir Topbaş gerekeni yaptı. Ama arkadaşlar, oradan organize suç örgütleri çıktı. Yakıp, yıkan, tahrip eden milli servetimizi hiçe sayan, utanmıyorlar ki yüzlerini kapatıyorlar. Yaptıkları işin suç olduğunu biliyorlar ki, bütün bunları 15 gün ülkemizi kaosa sokmak için yaptılar. Hükümetimiz güçlü ve olayların üzerinden geçti" dedi.
PROVOKATÖRLERE 'YENİÇERİ' BENZETMESİ
Gezi Parkı olaylarına yönelik eleştirilerine devam eden Arınç, "Arkadaşlar, bu olaylar bize çok şey hatırlatmalı. Sayın başbakanımızın bu olaylarla olduğu kararlarını çok iyi biliyoruz. Halka sorulacak ve halk ne diyorsa onu dikkat edeceğiz demiştim. Daha ne söylesin. Buna karşı kim 'hayır' diyebilir. Demokrasi örneğine karşı, 'bu bizi kesmez, şunun kellesini isteriz' bunu böyle yapın demek kimin yüzünde olabilir. Emniyet müdürünün ve valinin kellesinden istiyoruz demenin Patrona Halil isyanındaki yeniçeri bozuntularından ne farkı olabilir. Biz bir hukuk devletiyiz. Hukuk devletinin kimsenin çiğnemesine müsaade etmeyiz. Herkesin uymasının gerekli olduğunu söyleriz. Millet hükümetine güvendi. Bu konuda verilen kararların uygulandığını adım adım takip etti" dedi.
"BİZİ DÜŞMAN OLARAK GÖRÜYORLAR"
Siyasi partilerin birbirinin sadece rakibi olduğunu kaydeden Arınç, Türkiye'de bunun olmadığını anlattı. Arınç, "Bir siyasi partiler, rakibiyiz. Dünyanın bütün siyasi partileri bunları söyler. Ama bizim siyasi partiler AK Parti'ye karşı rakip değil, düşman gibi hareket ediyorlar. Düşman düşmanımızdır. Kesinlikle ortadan kaldırılması gerekir diyorlar. Sizi orada bulsalar ellerinden kurtulamazsınız. Bu nefreti hak edecek ne yaptık ? Sen hastaneye gitsen sırada ölürdün, şimdi öyle değil. 'Ben bunların hiçbirisini istemiyorum, benim gözümde kan var, kan kokusu aldım' diyorlar. Sokakları anarşistlere bırakmayız" ifadelerini kullandı.
ARINÇ'TAN KILIÇDAROĞLU'NA: "ÇAPULCULUĞA DEĞİL, SİYASETE SOYUN"
Arınç, Nasreddin Hoca'nın bir hikayesini anlatırken, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na işaret etmesi dikkat çekti. Arınç, "Bir insana çapulcu değil, namuslu insan kelimesi yakışır. İnsanları göz göre göre ölüme atan esnafın dükkanlarını talan eden, yerde yatan insanın cebindeki cüzdanı çalmaya kalkan çapulculuk Türkiye'ye yakışmıyor. Hamd olsun ki, bunların sayıları 3-5'i geçmez. Biz sokakları yakıp yıkan talan eden, ülkeyi ateşe verenlere 'çapulcu' diyoruz. Cevabı Kılıçdaroğlu'ndan geliyor. Ana muhalefet partisi yarının iktidar partisidir. İddian varsa, çapulculuğa siyasetçiliğe soyunacaksın. Milletini ve memleketini seveceksin" şeklinde konuştu.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...