BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve Meclis

Seçim sonuçlarını görmek için tıklayın.
Anasayfa > Haber > Karpuz
ekimi başladı

Karpuz
ekimi başladı

Karpuz üretiminin önemli merkezlerinden birisi olan Adana’da, fideler toprakla buluşmaya başladı.



Geçen yıl başta karpuz olmak üzere ekimi yapılan birçok meyvenin para kazandırması, bu sene karpuz ekim alanlarını artırdı. 1 ay daha ekimlerin süreceği belirtildi. Karpuz üretiminin önemli merkezlerinden birisi olan Adana’da, fideler toprakla buluşmaya başladı. Yumurtalık İlçe Tarım Müdürü Cihangir Çay, “en erkenci turfanda karpuzun yetiştirildiği” Adana’da, üreticilerin ekime başladığını söyledi. Cihangir Çay, geçen yıl başta karpuz olmak üzere ekimi yapılan birçok meyvenin para kazandırmasının ardından, bu sene karpuz ekim alanlarında gözle görülür bir artış olduğunu ifade etti. Yörede geçen yıl yaklaşık 80 bin dekar olan ekili alının bu sene 120 bin dekara çıkabileceğini belirten Çay, “Bu yıl yaşanacak bir başka gelişme ekilen karpuzların tamamının kabak aşılı karpuz olması. Hastalıklara dayanıklı, veriminin yüksek, maliyetlerinin daha düşük olması ve daha az emek gerektirmesi nedeniyle kabak aşılı karpuz bu yıl çiftçinin gözdesi” şeklinde konuştu. (AA)
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 93419
    % 0.79
  • 6.4985
    % -7.15
  • 7.3766
    % -7.49
  • 8.2807
    % -5.59
  • 250.05
    % -5.17
 
 
 
 
 
Reklamı Geç
KAPAT