'Kadın olmadan hızlı büyümeyi başaramayız'

Düzenleyen:
'Kadın olmadan hızlı büyümeyi başaramayız'

Ekonomi Haberleri

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, yapılan çalışmalara göre kadın istihdamının 10 puan artması halinde, milli gelirin de 3 puan yükseldiğini söyledi.

Aziz Sancar Vakfı tarafından düzenlenen bir panelde konuşan Şimşek, “Kadınların eğitimde ve diğer bütün alanlarda aktif olmadığı bir ülke, tek kanatlı bir kuş gibidir, tek motorlu bir uçak gibidir. Bu, aynı zamanda dinin de bir vecibesi. İlk emir, ‘oku!’ Ve bu emir, bütün insanlık için söz konusu” dedi. Türkiye’de eğitimli kadınlar arasında iş gücüne katılım oranının yüzde 70’in üzerinde olduğunu belirten Şimşek, okula gitmemiş ya da sadece ilkokul mezunu olanlarda bu oranın yüzde 15-18 arasına gerilediğini hatırlattı. Şimşek, Türkiye’nin kadınlar olmadan “sürdürülebilir yüksek büyümeyi” başaramayacağını vurguladı. Panele katılan Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay ise, sanayide kadın oranının yüzde 17 olduğunu, bunun artırılması gerektiğini söyledi.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...