BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Çay bardaktan
çıktı

Çay bardaktan
çıktı

Yeşil çay pudrası; ayrandan dondurmaya, kozmetikten ilaç sektörüne kadar hayatımıza girecek.



> Yeşil çay pudrası 2-3 yıl içinde raflardaki yerini alacak. Akdeniz Üniversitesi, ÇAYKUR Genel Müdürlüğü’nün çay ürünlerini çeşitlendirmek maksadıyla başlattığı bilimsel projede yeşil çay pudrası üretti. Yeşil çay pudrası ayrandan dondurmaya, makarnadan yaş pastaya kadar gıda alanında tüketildiği gibi klimalardaki filtre sistemleri, kozmetik ve ilaç sektöründe de kullanılıyor. 7 kişilik bir ekiple yaklaşık 2 yıllık çalışma sonucu önemli sonuçlara imza attıklarını belirten Prof. Dr. Feramuz Özdemir, “Ekip olarak ‘çayı bardaktan çıkarıyoruz” sloganıyla başlattığımız çalışma sonunda yeşil çay pudrası üretmeyi başardık” diye konuştu. Proje ekibinden Doç. Dr. Ayhan Topuz da, yeşil çay pudrasının klimaların filtrelerinde koku giderici olarak kullanılabildiğini, kozmetikten ilaç sanayisine kadar pekçok sektörde kullanım alanı bulduğunu kaydetti. Topuz, ürünün 2-3 yıl içinde raflardaki yerini alacağını bildirdi. UZUN ÖMRÜN SIRRI Yrd. Doç. Dr. Hilal Şahin ise Japon halkının hem uzun yaşamasında, hem de yaşlılık etkilerinin daha geç görülmesinde yeşil çay pudrasının önemli katkısı olduğunu söyledi. Şahin, Japonların günlük hayatta tükettikleri içme suyuna dahi yeşil çay pudrası eklediklerini kaydetti.
 
 
 
 
 
 
 
KAPAT