'Gülen'den şikayetçi misiniz' sorusuna duraksayıp cevap vermedi

Düzenleyen:
'Gülen'den şikayetçi misiniz' sorusuna duraksayıp cevap vermedi

GÜNDEM Haberleri

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde Genelkurmay Karargahı'nda yaşanan eylemlere ilişkin davada Kıdemli Üstçavuş Kent, çapraz sorgusunda müşteki avukatının "Fetullah Gülen'den de şikayetçi misiniz?" sorusuna duraksayıp cevap vermedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Genelkurmay Karargahı'nda yaşanan eylemlere ilişkin, aralarında sözde Yurtta Sulh Konseyi üyelerinin de yer aldığı 221 sanığın yargılandığı davanın 20'nci celsesi tamamlandı.Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki salonda görülen duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar, müştekiler ve tarafların avukatları katıldı.Sanıklardan eski Genelkurmay 2. Başkanı Yaşar Güler’in koruma ekibinde yer alan Kıdemli Üstçavuş Uğur Kent, iddianamede üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek, FETÖ ile hiçbir bağlantısı olmadığını savundu.

"Gülen'den şikayetçi misiniz?" sorusuna duraksayıp cevap vermedi

Kent’in savunmasının ardından çapraz sorguya geçildi.Müşteki avukatlarından Ahmet Ahi'nin, darbe girişimine karışan herkesten şikayetçi olduğunu söylediğini hatırlatarak, "Darbe girişiminin bir numaralı sanığı Fetullah Gülen'den de şikayetçi misiniz?" diye sorması üzerine Kent, duraksayıp cevap vermedi.Bunun üzerine gazi ve şehit yakınlarının oturduğu bölümden sanığa "Neden duraksıyorsun kitapsız?" diye tepki gösterildi.Avukat Ahi'nin, sanıkların geneline seslenerek tekrar "Siz kendinizi gizlemek için Allah ve Peygamberi bile inkar edebiliyorsunuz ama Fetullah Gülen hakkında olumsuz bir şey söylemiyorsunuz. Fetullah Gülen aleyhinde neden konuşmuyorsunuz?" diye sorusunu tekrarladı.Sanıkların da buna tepki vermesi üzerine, gazi ve şehit yakınları da sözlü karşılık verdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...