Çanakkale 1915 için topyekûn seferberlik

Düzenleyen:
Çanakkale 1915 için  topyekûn seferberlik

Ekonomi Haberleri

Projede herhangi bir aksama yaşanmaması için bakanlıklar ve ilgili kamu kurumları teyakkuza geçirilirken, gerekli izin ve onay işlemleri süratle yapılacak

Mart’ta temeli atılan 1915 Çanakkale Köprüsü ve çevre yollarının projeleri için Başbakanlık seferberlik başlattı. Yayınlanan genelgeyle projenin geçtiği bölgelerdeki kamulaştırma ve toplulaştırma işlemleri hiç bekletilmeden gerçekleştirilecek. Projenin gecikmesine meydan verilmemesi için gerekli imar planı çalışmaları en kısa zamanda sonuçlandırılacak. Kanalizasyon, petrol ve doğalgaz hatları, haberleşme hatları ve benzeri tesislerin güzergâh dışına taşınması sırasında talep edilecek izin, onay, kabul gibi işlemler ilgili kuruluşlar tarafından gecikmeksizin yerine getirilecek. Çevre mevzuatı gereğince alınması gereken izinlere ilişkin görüşler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hızla sonuçlandırılacak. Güzergâhın geçtiği yerlerdeki yol yapım çalışmalarında ortaya çıkacak taşınır ya da taşınmaz, tabiat-kültür varlıklarına konu olan buluntuya rastlanması hâlinde Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüklerine bilgi verilecek, kurullar da kararlarını yine ivedilikle verecek. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından köprünün yapımı sırasında talep edilecek olan, deniz ve hava trafiği ve uçuş emniyetiyle ilgili talepler, ilgili ve yetkili idarelerce zaman geçirilmeksizin yerine getirilecek. Gerekmesi hâlinde askerî alanlarda proje ve kamulaştırma planı yapmak için gerekli izinler de seri şekilde tamamlanacak, projenin gecikmesine dair engeller ortadan kaldırılacak.
10 MİLYAR LİRA YATIRIM
1915 Çanakkale Köprüsü Lapseki ve Gelibolu’yu birbirine bağlayacak. Türkiye’nin İstanbul ve Osmangazi Köprüsü’nden sonra en büyük projeleri arasında bulunan Çanakkale  Boğaz Köprüsü’ne 10 milyar liranın üzerinde bir yatırım gerçekleşecek. Köprü tamamlandığında Orta Doğu ve Avrupa arasında önemli bir transit geçiş sağlanacak. Marmara bölgesinin 5’inci asma köprüsü olacak. 36 metre genişlik, 5 metre yükseklikte olması amaçlanan köprünün boyu 3 bin 869 metre olacak ve dünyanın en uzun asma köprüleri arasında yer alacak. 15 avro artı KDV geçiş ücreti planlanan proje kapsamında 31 viyadük, 5 tünel, 30 köprülü kavşakla 143 alt ve üst geçit köprüsü yapılacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...