Yol kapatan eylemcilerden, biri avukat 16 kişi gözaltında

/ Kaynak: CHA
Yol kapatan eylemcilerden, biri avukat 16 kişi gözaltında

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Ankara'da gece saatlerinde yolu trafiğe kapatıp polise taşla saldıran gruba polis ikinci kez müdahale etti. Olaylarda ara sokaklara dağılan eylemcilerden 16 kişi gözaltında.

Ankara'da gece saatlerinde yolu trafiğe kapatıp polise taşla saldıran gruba polis ikinci kez müdahale etti. Çıkan olaylarda ara sokaklara dağılan eylemcilerden biri avukat 16 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan avukat, savcının isteği üzerine tutanak tutularak serbest bırakıldı. nbsp;Yaklaşık 100 kişilik grup Başkent'te gece yarısı Dikmen Caddesi'ni trafiğe kapatmıştı. Polis ekipleri gruba tazyikli su ve biber gazı ile müdahale ederek dağılmalarını sağlamıştı. Aynı grup gece saat 02.00 sıralarında tekrar Dikmen Caddesi üzerinde toplandı. Burada tekrar barikat kurarak yolu trafiğe kapatan grup ateş yaktı. Polis tekrar tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Şahıslar müdahalenin ardından tekrar ara sokaklara dağıldı. Çevik Kuvvet ekipleri bu kez ara sokaklara tek tek girerek eylemcilerin peşine düştü. Biri avukat 16 kişi gözaltına alındı. nbsp;Gözaltına alınan avukatın önce üzeri, daha sonra da çantası arandı. Gözaltındaki avukat, nöbetçi savcı ile yapılan telefon görüşmesinin ardından savcının isteği üzerine tutanak ile serbest bırakıldı. nbsp;
Eylemciler ikinci kez toplandığı Dikmen Caddesi'nde barikatları yine etraftaki apartmanların önünde bulunan çiçek ve süs ağaçlarını kullanarak kurdu. Bunun yanında barikatın arkasında bir de hurda araç devrildi. Eylemciler müdahalenin öncesinde ters çevrilen aracın üzerinde fotoğraf çektirdi. Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı (TOMA) önce yola kurulan ve ateş yakılan barikatı aştı, daha sonra yolda ters çevrilmiş haldeki aracı kenara çekti.
GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...