Üçüncü havalimanında milyar liralık anlaşma

Düzenleyen:
Üçüncü havalimanında  milyar liralık anlaşma

Ekonomi Haberleri

İGA Havalimanı İşletmesi ile 6 şirket arasında, Kargo Şehri ve Yer Hizmetleri Kampüsü için alan tahsis sözleşmesi imzalandı. 250 milyon avroluk anlaşma 25 yıl geçerli olacak

İstanbul yeni havalimanı yönetimi ile şirketler arasında imzalanan anlaşmaya göre; MNG, PTT, Çelebi Hava Servisi, HAVAŞ, Sistem Lojistik ve Bilin Lojistik, Kargo Şehrinde, MNG, Çelebi Hava Servisi ve HAVAŞ ise yer hizmetleri kampüsünde hizmet verecek. İGA Havalimanı İşletmesi AŞ İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Keskin, havalimanı inşaatının yüzde 55’inin tamamlandığını belirterek, 30 bin kişinin gece-gündüz çalıştığını söyledi. Diğer yandan da ticari anlaşmaların devam ettiğini dile getiren Keskin, şunları söyledi: Kargo ve yer hizmetleri konusundaki ilk anlaşmalarımızı yaptık. Altı büyük şirket ile 250 milyon avro (1 milyar lira) değerinde alan tahsis anlaşmaları imzaladık. Proje alanı içerisinde yer alan kargo şehri, İstanbul’u uluslararası taşımacılığın yeni merkezi hâline getirecek. Toplam 150 bin m²lik bir alan söz konusu...  Uçak park pozisyonları ile bu alan, 1,4 milyon metrekare olacak. Bu büyüklük, 200 adet uluslararası standartlardaki futbol sahasına tekabül ediyor. Havalimanımız açıldığında 2,5 milyon ton kargo kapasitesine sahip olacak. Şu an dünyanın en büyük kargo hareketine sahip havalimanı, 4,5 milyon tonun biraz üzerinde hacimle Hong Kong Havalimanı. İstanbul yeni havalimanı ise tüm fazları tamamlandığında 5,5 milyon ton kapasiteye sahip olacak.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...