Büyük provokasyon, Diyarbakır Lice'de karakola saldırdılar

/ Kaynak: İHA
Büyük provokasyon, Diyarbakır Lice'de karakola saldırdılar

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde BDP İlçe Teşkilatı'nın karakol inşaatlarını protesto eyleminde 1 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.

BDP Lice İlçe Başkanlığı, Kayacık Jandarma Karakolu'na yeni ek binalar yapılmasını protesto etme amacıyla yürüyüş düzenledi. nbsp;Karakola kadar yürüyen partililer, karakolun bitişiğindeki ek bina inşaatına girerek işçilerin kaldığı 3 çadırı ateşe verdi. Grubun karakola taşlı saldırıda bulunması üzerine askerlerin biber gazıyla müdahale ettiği öğrenildi. Grubun karakolun içine girmeye çalışması üzerine iddialara gören askerlerin havaya ateş açmak zorunda kaldığı belirtildi. Yaşanan arbede de ilk belirlemelere 2 kişi hayatını kaybettiği ve 4 kişinin yaralandığı iddia edildi. Öte yandan olayla ilgili açıklama yapan Lice Kaymakamı Özer Özbek , Kayacık köyünde yapımına birkaç ay önce başlanan kalekol nedeniyle BDP'li bir grubun köye gittiğini ve kalekolun yapılmasını istemediklerini belirterek olay çıkardıklarını söyledi. Grubun molotofkokteyli ile saldırdığını, kalekola ait inşaat alanındaki işçilerin kaldığı şantiyenin yakıldığını kaydeden Özbek, şöyle konuştu:
"Grup, taşlarla saldırdı. Kalekola girdiler. Bu sırada Bölge Jandarma Komutanlığı'ndan gelen takviye jandarma özel harekat timleri grubu dağıtmak için havaya ateş etti. Gruba, biber gazı ile müdahale edildi. Olayda, ilk belirlemelere göre 7 kişi yaralandı. Olay yeri inceleme ve istihbarat birimleri olayı inceliyor. Silah ile yaralanan varsa balistik inceleme yapılacak."
Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç ise, Lice'deki olaylarla ilgili bilgi verirken, Kayacak Jandarma Karakolu'nun yerine yenisinin yapıldığını 200 kişilik bir grubun bunu protesto etmek için inşaat alanına yürüdüğünü söyledi.
Protestocular içindeki 50- 60 kişilik bir grubun molotof kokteylleri ve patlayıcılar ile inşaata saldırdığını ve işçilerin çadırların yaktığını belirten Vali Kıraç, "Bu sırada asker uyarı ateşi açıyor ve arbede yaşanıyor. Daha sonra 1 kişinin hayatını kaybettiği, 2'si ağır 6 kişinin yaralandığı yönünde bilgiler var. Bunları teyit edilmiş bilgiler değil, bunu araştırıyoruz." dedi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...