Hırvatistan'ı deviren 'filenin sultanları' finale yükseldi

/ Kaynak: AA
Hırvatistan'ı deviren 'filenin sultanları' finale yükseldi

GÜNDEM Haberleri  / AA

17'nci Akdeniz Oyunları'nda A Milli Bayan Voleybol Takımı, Hırvatistan'ı 3 0 mağlup ederek finale yükseldi.

Servet Tazegül Spor Salonu'nda Hırvatistan'la yarı finalde karşılaşan "Filenin Sultanları", rakibini rahat bir maçın ardından net skorla mağlup etti. Karşılaşmaya etkili başlayan Türkiye, Seda ve Gözde'nin skorer oyunuyla ilk teknik molayı 8-5 önde geçti. Teknik moladan iyi dönen Hırvatistan, 9-9'luk beraberliği yakaladı. Bundan sonra maçın kontrolünü eline alan milliler, ikinci teknik molaya ise 16-11'lik skorla üstün girdi. İkinci teknik moladan sonra set bitinceye kadar rakibine sadece 3 sayı şansı tanıyan ay-yıldızlılar, 21 dakika süren ilk seti fazla zorlanmadan 25-14 üstün kapattı. Çekişmeli başlayan ikinci sette Hırvatlar, ay-yıldızlı sporcuların yaptığı basit hatalarla ilk teknik molayı 8-7 önde kapattı. Moladan iyi dönen milliler, 3-0'lık seriyle önce geçerek, durumu 10-8 yaptı. Hırvatistan'ın etkili servis ve smaçlarını başarıyla savunan ay-yıldızlılar, Neslihan Darnel'in servislerden üst üste bulduğu sayılarla da skoru 16-13 yaparak ikinci teknik molaya önde girdi. Mola dönüşünde etkili hücumlarını sürdüren Türkiye, ikinci seti de 25-16 önde tamamladı. Üçüncü sette de rakibine boyun eğmeyen milliler, seti 25-14 maçı da 3-0 kazandı. Bu sonuçla adını finale yazdıran Filenin Sultanları, İtalya'nın rakibi oldu. Hırvatistan ise Slovenya ile bronz madalya için karşılaşacak.
Bakan Kılıç, millileri yalnız bırakmadı
17. Akdeniz Oyunları'nda her branştan milli sporcuları yalnız bırakmayan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, ay-yıldızlıların yarı final maçını da tribünden izledi. Karşılaşma öncesinde Servet Tazegül Spor Salonu'na gelen Bakan Kılıç, millilerin finale çıktığı müsabakayı Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve beraberindekilerle protokol tribününden takip etti. Kılıç, Türkiye'nin müsabakayı kazanmasının ardından millileri ayakta alkışladı. Bu arada millilerin yarı final maçına Mersinlilerin ilgisi yoğun oldu. Karşılaşma öncesinde tribünlerdeki yerini alan voleybolseverler, "Filenin Sultanları"nı ellerindeki Türk bayraklarıyla ve tezahüratlarla destekledi.
Bedestenlioğlu: "Bu galibiyetin değerli olması için gruptaki diğer maçların da kazanılması gerekli"
Avrupa Bayanlar Voleybol Ligi A Grubu 3. ayak ilk gün maçında grup lideri Bulgaristan'ı yenen Türkiye'nin A Milli Bayan Voleybol Takımı'nın Antrenörü Mehmet Bedestenlioğlu, "Bu galibiyetin değerli olması için gruptaki diğer maçların da kazanılması gerekli" dedi. Bedestenlioğlu, Romanya'nın Craiova kentinde düzenlenen A Grubu mücadelesinde, Türkiye'nin Bulgaristan'ı 3-2 yendiği maça ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, mücadelenin ilk iki setinde oyuncuların deneyimsizliğinden kaynaklanan basit hatalarda bulunduklarını söyledi.
Takıma Avrupa Ligi'nin Romanya ayağında yeni katılan oyuncuların 3. setten itibaren uyum sorununu atlattığını belirten Bedestenlioğlu, yedekten gelen milli voleybolcuların da oyuna büyük katkı sağladığını ve maçın da bu andan itibaren lehlerine döndüğünü vurguladı. Grupta açık ara puan farkıyla lider Bulgaristan'ı tam kadro çıktıkları maçda yendiklerine değinen Bedestenlioğlu, "Bu galibiyetin değerli olması için gruptaki diğer maçların da kazanılması gerekli" değerlendirmesinde bulundu.
Muhteşem geri dönüş
Takım kaptanı Asuman Karakoyun ise maça iyi başlayamamalarına rağmen, üçüncü setten itibaren iyi servis atıp, blok yaptıklarını ve defansın oturduğunu belirterek, "Bunları yapınca maça ortak olduk. Muhteşem bir geri dönüşle maçı kazanmayı başardık" dedi. Bulgaristan galibiyetinin sevincini geride bıraktıklarını söyleyen Karakoyun, yarın oynayacakları Macaristan maçını da 3-1 ya da 3-0'lık setlerle kazanmak istediklerini ve böylece grupta üst sıralara çıkmayı hedeflediklerini ifade etti.
A Grubu'nda Türkiye, yarın TSİ 17.00'de Macaristan ile karşılaşacak.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...