BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Soğan kontrol altına alınıyor

Soğan kontrol altına alınıyor

Üretimdeki planlamanın yapılmaması sebebiyle her yıl üretim fazlası ürünlerin ziyan olduğu ülkemizde soğan üretimi kontrol altına alınıyor.



Üretimdeki planlamanın yapılmaması sebebiyle her yıl üretim fazlası ürünlerin ziyan olduğu ülkemizde soğan üretimi kontrol altına alınıyor. İç ve dış pazar talebinin çok üzerindeki 2 milyon 700 bin tonluk soğan üretimi, maliyet girdilerindeki fazlalık dikkate alınarak Tarım Bakanlığı’nın müdahalesi ile 1 milyon 500 bin tona indirilecek. 1,5 MİLYON TONU LAZIM Yüksek maliyetle üretilen soğanların üreticileri sıkıntıya soktuğu, soğanların stoklanması için uygun depoların bulunmaması, çürüme, filizlenme ve pörsüme sebebiyle de yüzde 20 oranında soğanın zarar gördüğünü anlatan Tarım Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp, soğan yetiştiricileri için alternatifler aranmaya başladığını söyledi. Amasya Şeker Fabrikası’ndaki kriz sebebiyle üreticilerin soğan ekimi yapmalarının da üretimde büyük bir patlamaya yolaçtığına dikkat çeken bakanlık uzmanları, geçtiğimiz yıl sonunda 2 milyon 700 bin ton soğan üretimi yapıldığını açıkladı. Önümüzdeki yıldan itibaren üretimin 1 milyon 500 bin ton ile sınırlandırılarak, 750 bin ton da ihracata ayrılacağını belirten Tarım Bakanlığı Araştırma Geliştirme Koordinasyon Başkanlığı yetkilileri, kalan soğanın da iç piyasaya arzını uygun gördüğünü kaydetti.
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT