Kapatılan belediyelere zam uyarısı

Kapatılan belediyelere zam uyarısı

GÜNDEM Haberleri

İçişleri Bakanı Güler, kapatılan belediyelerin giderayak yapacakları zammın katılacakları yeni belediyenin onayına bağlı olduğunu söyledi.

Tüzel kişiliği sona erecek belediyelere "toplu sözleşme" uyarısı geldi. 81 il valiliğine İçişleri Bakanı Muammer Güler imzalı bir genelge gönderildi. Bakan Güler, yerel yönetimlerle ilgili son düzenlemeye atıf yaparak tüzel kişilikleri kaldırılan belediyelerin personeli ile yapacağı toplu iş sözleşmelerinin onayının katılacakları belediyenin onayına bağlı olduğunu ve bu onay olmadan sözleşmelerin yürürlüğe girmesinin mümkün olmadığına dikkat çekti. Güler genelgede, "Tüzel kişiliği sona erecek belediyeler söz konusu sözleşmeleri yaparken, ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durumu, geçinme endekslerini, fiilen ödenmekte olan ücretleri, benzeri işyerlerindeki ücretler ve diğer çalışma şartlarını, yıllık enflasyon oranını, diğer kamu kurumlarında yapılan toplu iş sözleşmelerini ve belediyenin gelir-gider dengesini dikkate almak durumundadırlar" dedi. Büyükşehir sayısını 30'a çıkaran ve yeni ilçeler kurulmasını öngören son yasal düzenleme ile belediye sayısında önemli bir düşüşe gidiliyor. Buna göre, halen 2950 olan büyükşehir, büyükşehir ilçe, il, ilçe ve belde belediye sayısı Mart 2014'te yapılacak yerel seçimlerde toplam 1395 olarak esas alınacak. Söz konu kanun gereğince bazı belediyelerin birleşme veya katılım yoluyla nüfusu 2000'in üzerine çıkması halinde tüzel kişilikleri korunabilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...