Özel sektörde mobbing artışı

- Güncelleme:
Özel sektörde mobbing artışı

Ekonomi Haberleri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, yapılan mobbing başvurularının büyük bir kısmının özel sektörden geldiğini açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ALO 170'e yapılan 4 bin 851 adet işyerinde psikolojik taciz (mobbing) başvurusunun yüzde 64'ünün özel sektörden, yüzde 36'sının ise kamu sektöründen geldiğini söyledi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun soru önergesine Çalışma Bakanı Çelik'in verdiği yanıt, iş yerindeki tacizin boyutlarını gözler önüne serdi. nbsp;
Çalışma Bakanı, 19 Mart 2011 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "İşyerlerinde Psikolojik Tacizin Önlenmesi (mobbing) ile ilgili 2011/2 sayılı Başbakanlık Genelgesi"'nin bakanlığına açık görevler yüklediğini söyledi. Çalışma Bakanı, bu görevlerden ilkinin ALO 170 üzerinden psikologlar vasıtasıyla çalışanlara yardım ve destek sağlanması, ikincisinin Psikolojik Tacizle Mücadele Kurulunun bakanlık bünyesinde kurulması, sonuncusunun ise eğitim ve bilgilendirme toplantılarının düzenlenmesinde etkin rol oynaması hususunun olduğunu kaydetti.
Çalışma Bakanı, Ocak 2013 tarihi itibarıyla ALO 170'e yapılan 4 bin 851 adet mobbing başvurusunun yüzde 64'ünün özel sektörden, yüzde 36'sının ise kamu sektöründen geldiğinin görülmekte olduğunu söyledi.
Bakan Çelik, gerek kanun, gerekse genelgelerin kapsamı çerçevesinde kamu çalışanlarına ilişkin bir fişlemenin söz konusu olmadığının da altını çizdi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...