Diyarbakır'a çılgın proje

- Güncelleme:
Diyarbakır'a çılgın proje

Ekonomi Haberleri

Diyarbakır'da şehir hayatına nefes aldıracak Dicle Vadisi projesi start alıyor. Vadiye bisiklet yolları ve yeşil alanlarıyla yeni bir kent kurulacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Diyarbakır Dicle Vadisi'nde yepyeni bir şehir için düğmeye bastı. Bakanlık, hem kentsel dönüşüme destek vermek hem de riskli binalardan kurtarmak için Diyarbakır'a yeşil ile mimarinin iç içe olduğu yeni bir hayat alanı kazandıracak. Bu amaçla proje çalışmalarına başlayan Bakanlık, master planı hazırlayacak. Bu planın ardından kentsel tasarım ve peyzaj projeleri ile uygulama çalışmaları başlatılacak. Bölgede, meydanlar, bahçeler, yaya yolları, bisiklet yolları, hobi ve sportif alanları oluşturulacak. Geleneksel, yöresel, kültürel, doğal özellikleri ve çevresindeki alanlar ile kentin doğal yapısı da korunacak. Kentte, geleneksel öğeler yanında çağdaş peyzaj düzenlemeleri de yapılacak.
Projenin ilk etabı, Dicle Nehri'ne gerdanlık vazifesini gören On Gözlü Silvan Köprüsü ile hemen üst tarafından yükselen, ismine şarkıların, ağıtların yakıldığı Kırklar Tepesi yamaçlarında olacak. 280 hektar büyüklüğünde olacak Kırklar Tepesi Parkı içerisinde doğal gölet, açık hava etkinlik alanı, gezi, yürüme ve koşu yolları, dinlenme ve çocuk oyun alanları, kır kafeleri ile piknik alanları bulunacak. Park engelli ve yaşlıların da kullanımına uygun tasarlanacak. Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Diyarbakır'da çevre ve doğanın korunması için öncelikle parkta sonrasında tüm kentte bisiklet yollarının yapılmasını öncelikli hedefleri arasına koydu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...