Kulağınızı saç kurutma makinesiyle kurutun

Düzenleyen:
Kulağınızı  saç kurutma  makinesiyle  kurutun

SAĞLIK Haberleri

Kulağı rahatsız eden suyun kulak çubuğu ile temizlenmemesi gerektiğini söyleyen İstanbul Aydın Üniversitesi VM Medical Park Florya Hastanesi’nden KBB Uzmanı Opr. Dr. M. Melih Çiçek, suyu boşaltmaya yarayacak ipuçları verdi

Ziyneti Kocabıyık

Kulağı rahatsız eden suyun kulak çubuğu ile temizlenmemesi gerektiğini söyleyen İstanbul Aydın Üniversitesi VM Medical Park Florya Hastanesi’nden KBB Uzmanı Opr. Dr. M. Melih Çiçek, suyu boşaltmaya yarayacak ipuçları verdi:

Başınızı yana doğru yatırın ve kulağınızı zemine paralel tutun. Avucunuzu kulağınızı kapatacak şekilde başınıza koyun, birkaç saniye bastırıp bırakın. Bu yöntem geçici bir vakum oluşturacaktır.
Çiğneme ve esneme metotları da dış kulak yolunu esnettiği için kulağınızdaki suyu tahliye etmenize yardımcı olabilir.
Valsalva manevrası: Ağzınızı kapatın ve parmaklarınızla burnunuzu sıkın, sonra derin bir nefes alın. Hava basıncını düzenlemek için hafifçe havayı burnunuzdan dışarı doğru verin. Hareket doğru yapılırsa, östaki tüplerinin açık olduğuna dair hafif bir patlama sesi duyarsınız. Burun kulak zarına zarar verebileceği için burnunuzu çok zorlamayın.
Saç kurutma makinesi, kulağınızdaki suyun daha çabuk buharlaşmasını sağlayabilir. Sıcak, kuru hava suyu buhar hâline getirir ve bu da suyun kulağın dışına çıkmasına yardımcı olur.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...