Ankara'da Madımak için miting

Ankara'da Madımak için miting

GÜNDEM Haberleri

Sivas olaylarının 20. yılında, Madımak Oteli'nde hayatını kaybedenler Ankara'da düzenlenen mitingde anıldı.

Sivas olaylarının 20. yılı için Ankara'da anma mitingi düzenlendi. Miting alanına giren küçük çocuklar da polis tarafından arandı. Sivas olaylarının 20. yılında, Madımak Oteli'nde hayatını kaybedenler Ankara'da düzenlenen mitingde anıldı.Sivas olaylarının 20. yılında, Madımak Oteli'nde hayatını kaybedenler, Ankara'da düzenlenen mitingde anıldı. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği öncülüğünde düzenlenen miting öncesi gruplar Sıhhiye Toros Sokak'ta bir araya geldi. Bazı siyasi parti temsilcilerinin de aralarında bulunduğu, sendika, meslek örgütü ve sivil toplum kuruluşu üyeleri, mitingin yapılacağı Kolej Kavşağı'na doğru yürüyüşe geçti. Olaylarda hayatını kaybedenlerin yakınlarının da bulunduğu grubun geçtiği güzergah trafiğe kapatıldı. Gruptakiler, yürüyüş boyunca, 2 Temmuz 1993'te hayatını kaybedenlerin fotoğraflarını taşıyarak çeşitli sloganlar attı. Etkinliğe katılanlar, Kolej Kavşağı'ndaki miting alanına tek tek aranarak alındı. Güvenlik güçlerinin yoğun önlem aldığı miting, Sivas'taki olaylarda hayatını kaybedenler anısına saygı duruşuyla başladı. Mitingte yapılan konuşmalarda, Sivas olaylarını unutmayacaklarını ve unutturmayacakları dile getirildi. Madımak Mitingine Ankara'da çıkan Gezi Parkı olaylarında polis kurşunuyla hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün yakınlarıda katıldı.
Beşiktaş taraftar grubu "Çarşı" üyeleri de alana gelerek yürüyüşe destek verdi. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Bursa Milletvekili Aykan Erdemir ve İzmir Milletvekili Oğuz Oyan'da alana gelerek yürüyüşe destek verdi.
POLİS MÜDAHALE ETMEDİ
Konuşmaların ardından sahneye çıkan Pınar Aydınlar, alanda bulunanlara konser verdi.Grubun yürüyüşü sırasında polis herhangi bir müdahalede ve uyarıda bulunmadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...