Kreş ücretleri 40 bin liraya dayandı

Düzenleyen:
Kreş ücretleri  40 bin liraya dayandı

Ekonomi Haberleri

İstanbul’da kreş ve anaokulları ücretleri yıllık 8 bin liradan başlıyor. Buna diğer masraflar da eklendiğinde harcanan tutar 40 bin liraya kadar çıkabiliyor.

İstanbul’da çocuğunu özel bir kreş ya da anaokuluna göndermek isteyen velilerin kesenin ağzını açması gerekiyor. Semtine göre değişmekle birlikte kentte ücretleri yıllık 8 bin liradan başlayan kreş ve anaokulları, kahvaltı, öğle yemeği, ara öğün, organik beslenme, etkinlikler, iki dil öğretme, bire bir kurs, folklor, bale ve drama gibi sanatsal aktiviteler ile enstrüman eğitimi gibi kriterler dikkate alındığında 40 bin liraya kadar çıkabiliyor. Ücretler, İstanbul’un kenar mahallelerinde ise daha makul seviyelerde bulunuyor. Çocuğun beslenmesini evden getirmesi ya da evi yakın olduğu için servis kullanmaması gibi durumlar bazı semtlerde aylık ücretleri 800 liraya çekebiliyor.
YAŞ DÜŞTÜKÇE MASRAF ARTIYOR
Türkiye’de lise ya da ortaokul seviyesinde eğitim veren orta ölçekli kolejlerin yıllık ücretleri KDV hariç ortalama 15 bin liradan başlarken “özellikli” bir kreş ya da anaokuluna bu fiyattan ulaşmak neredeyse imkânsız hâle geldi. Her ek özellik söz konusu eğitim kurumlarında fiyatı yukarı çekiyor. Özellikle çalışan ve beyaz yakalıların tercih ettiği, tam ve yarım gün opsiyonları bulunan, oyun saatleri olan eğitim kurumlarında velilere peşin ödemede indirimin yanı sıra taksit seçeneği de sunuluyor. Bu eğitim kurumlarından bazıları ücreti avro ya da dolar cinsinden talep ediyor. Kreşe verilmek istenen çocuğun yaşı düştükçe fiyatlar artıyor. Kreşlere alternatif evde bakım hizmetlerinde ise ücretler ailenin beklentilerine paralel şekilleniyor. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...