BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Sizden gelenler

Sizden gelenler

AKASYA PİLAVI



Tarifiniz... - (...Demet Baştürk’ün damak zevki) AKASYA PİLAVI Malzemeler: > 5 adet arpacık soğan > 3 su bardağı pirinç > 2 çorba kaşığı margarin > 1 adet domates > 250 gr kuzu eti > 1 adet havuç > 1 su bardağı haşlanmış bezelye > Yeterince et suyu > Yarım demet dere otu > Tuz YAPILIŞI: Öncelikle pirinci tuzlu ve ılık suda yarım saat bekletin. Kuzu etini 3 su bardağı suyla kaynatın. Piştikten sonra suyunu bir kenarda bekletin. Margarini tencereye koyun. Eti ise küçük parçalar halinde kesin. Margarin eridikten sonra kabukları soyulmuş arpacık soğanlarını ilave edin. Rengi değişmeye başladığında kuzu etini ekleyin. Havucu rendeledikten sonra ilave edin. Yumuşamaya başladığında bezelye ve küçük parçalar halinde kesilmiş domatesi ilave edin. Yarım demet dere otunu ince ince kıyın ve ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Ayırdığınız et suyunu ilave edin. Kaynayınca pirinci içine atın. Suyunu çekene dek pişirin. Piştikten sonra 15 dakika demlendirip, servis yapın. Afiyet olsun. PÜF NOKTASI Sararan teflon tava ve tencerelerin içerisine bir miktar su ve biraz da çamaşır suyu koyduktan sonra ateşin üzerinde kaynatın. İndirince de önce sıcak suyla daha sonra soğuk su ile iyice durulayın... ALİ KEREM HİÇDURMAZ Slm, ben geçen sene hayatınıza girdim, çok mutluyum, sizin de mutlu olduğunuzu görüyorum. Başta annem ve babam olmak üzere bütün büyüklerimi öpüyorum. Hep birlikte daha nice senelere inşallah... Hadi bye:) (... Ömer Faruk Bingöl’ün albümünden) KASIM URAS Aydın Ailesi’nin 2 numarası Kasım’a, hoş geldin diyor, hayırlı bir ömür diliyoruz... EBRAR EYİGÜN Minik okuyucumuz Eskişehir’den Ebrar’a selam ediyor, “Nice yıllara” diyoruz...
 
 
 
 
 
 
 
Reklamı Geç
KAPAT