Cep telefonları yardımcı kitaba dönüşüyor

Düzenleyen:
Cep telefonları yardımcı kitaba dönüşüyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Öğrencilerin hayatını kolaylaştıran uygulamalarla bir matematik sorusunun cevabını anında öğrenebilir, notlarınızı sesle yazıya dökebilir ya da el yazısını metne çevirebilirsiniz.

Ömer Temur

Okullar açılmasına sayılı günler kaldı. Uzun bir yaz tatilinin ardından 2017-2018 eğitim-öğretim yılının ilk ders zili pazartesi çalıyor. Yeni ders kitapları, yeni konular derken öğrencilerin imdadına akıllı telefon uygulamaları yetişiyor. Âdeta bir yardımcı kitap gibi öğrencilerin hayatını kolaylaştıran uygulamalar ile bir matematik sorusunun cevabını öğrenebilir ya da notlarınızı sesle yazıya dökebilirsiniz. Okullar açılmadan önce derslerinizde işinize yarayabilecek uygulamaları sizler için derledik.
Adobe Scan:
Fotosunu çektiğiniz belgedeki yazıları tanıyan ve metne çeviren uygulama Sensi isimli bir yapay zekâ ile geliyor. Adobe Scan'in taradığı yazıları bir metin düzenleme programında açıp değiştirebilir, PDF olarak kaydedip başka yerlerde kullanabilirsiniz. Sensi ayrıca fotosunu çektiğiniz dokümanı temizliyor, gölgeleri siliyor, hatta perspektif eğriliklerini de kendi düzeltiyor. Eğer Adobe'ın aylık ödemeli bulut depolama programına üyeyseniz, akıllı telefona kaydettiğiniz doküman anında bulut sunucularda yedekleniyor.
Mathway: 
En karmaşık matematik problemlerini çözen mobil bir uygulama. Telefonunuzun kamerasıyla problemi görüntülüyorsunuz. Mathway problemi sayfa üzerinde çerçeveledikten sonra, size sonucu ve gidiş yolunu gösteriyor. Bu sayede üzerinde kafa yorduğunuz bir problemin nasıl çözülebileceğini adım adım öğrenebilirsiniz. Mathway cebir, trigonometri, istatistik gibi birçok problemin üstesinden kolaylıkla geliyor.
Google Keep:
Not almayı çok kolaylaştırıyor. İndirdikten sonra Google hesabınızla giriş yapıyorsunuz. ‘Not alın’ bölümüne tıklayıp yazabilir, fotoğraf ekleyebilirsiniz. Notlarınız sticker gibi görünüyor. Uygulama ile notlarınızı sesli olarak yazıya dökmeniz daha sonra bunları Google Drive’da arşivlemek ya da maille aktarmanız mümkün. Bir buluşmayı, ödevi ve projeyi hatırlatmakta birebir. Keep’i ücretsiz indirebilirsiniz. PC versiyonu da mevcut.
Evernote:
Dünyanın en çok kullanılan not servisi Evernote, ücretsiz olarak aynı anda tüm cihazlarınızdan notlarınıza ulaşmanızı sağlıyor. Hatırlatıcı, resim veya sesli notlar oluşturmanızı sağlayan Evernote'da oluşturduğunuz notları arkadaşlarınızla paylaşabilir hatta paylaştığınız notlar hakkında Work Chat özelliği sayesinde sohbet edebilirsiniz. Uygulamanın Türkçe dil desteği de bulunuyor.
School Assistant:
Okulda gerçekleşecek bütün aktivitelerinizi kayıt altında tutmanıza imkân sağlayan bu uygulamada çalışacağınız ders programınız ve sınav takviminizi saklayabilirsiniz. Ders başladığında sizi bilgilendiriyor ve sınıf sırasında telefonunuzu otomatik olarak susturuyor.

Veliler 'tek tıkla' servisi takip edebiliyor

Arvento Araç Takip Sistemleri tarafından geliştirilen servis takip sistemi 'Arvento Kids' ebeveynlere rahat bir nefes aldırıyor. “Çocuğum nerede kaldı, acaba servis şoförü hız yapıyor mu?” sorularını ortadan kaldıran sistem, İstanbul Toplu Taşımacılar Birliği (İSTAB) üyesi firmalara ait 20 bin servis aracında kullanılıyor. Servisler için geliştirilen bu sistem ile veliler çocuklarının okula ve eve varış zamanlarını kolaylıkla görebiliyor, servis aracının hız ihlali yapıp yapmadığını kontrol edebiliyor. Sistemin mobil uygulaması Arvento Kids ile akıllı telefon ve tabletlerden servis aracının bütün hareketleri ve hızı anlık takip edilebiliyor. Servis aracı eve yaklaştığında velinin cep telefonuna SMS gönderebilen sistem sayesinde araç ve velinin kapı önü bekleyişleri sona eriyor.

 

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...