BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı ve Meclis

Seçim sonuçlarını görmek için tıklayın.
Anasayfa > Haber > Hijyenik ‘İskender Kebap’

Hijyenik ‘İskender Kebap’

Kimya Mühendisi Niyazi Manav tarafından kurulan “Niyazibey Kebap”ta 140 yıllık İskender Kebabı, hijyenik olarak üretilip servis ediliyor



“Niyazibey Kebap”, adını Bursalı ustasından alan ve mazisi 1860’lara kadar geri giden İskender Kebabı’nı hijyenik ortamda üreterek servis ediyor. Kimya Mühendisi Niyazi Manav tarafından ilk olarak 1965’te İstanbul Aksaray’da açılan Niyazibey Kebap’ın bugün Maltepe, Kadıköy, Üsküdar ve Sivas’ta şubeleri bulunuyor. Kebap işini Kebapçı İskender’in yeğeni Selahattin Usta’dan öğrenen Niyazi Manav, 3 tane de kendine özel yemeği bulunuyor. Aslen Siirtli olan Niyazi Manav, gıda işinin ciddiyet gerektirdiğine dikkat çekerek, “İşimiz sorumluluk istiyor. Lezzet kadar temizlik de çok önemli. Belediyelere büyük görev düşüyor. Etler mezbahalardan çengelli kamyonlarla geliyor. İnidirirken kamyonun zeminini etle güzel bir paspas yapıyorlar. Sonra adam o eti omuzunda taşıyor. Elleri, kulağı, saçı değiyor. Ben etimi poşetle getiriyorum. Bence tüm lokantalarda böyle yapılmalı” dedi. Kendisinin klasik İskender Kebabı’nı daha da geliştirdiğini iddia eden Manav, bunun özellikle İstanbul’da taklit edildiğine dikkat çekti.
 
 
 
 
 
 
 
Reklamı Geç
KAPAT