İstanbul'da Mursi'ye destek gösterisi

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
İstanbul'da Mursi'ye destek gösterisi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Mısır'ın İstanbul Başkonsolosluğu önünde düzenlenen gösteride, Muhammed Mursi'ye destek verildi.

Mısır'ın İstanbul Başkonsolosluğu önünde düzenlenen gösteride, Muhammed Mursi'ye destek verildi. Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı ile Anadolu Gençlik Derneği üyeleri, "Mursi üzülme, Allah seninle" ve "Allah'ın gazabı zalimleri boğacak" sloganları attı. Grup adına açıklama yapan Saadet Partisi İl Başkanı Selman Esmerer, İkinci Dünya Savaşı sonrasında kurulan güçler dengesi ve denkleminin kan ve gözyaşı düzeninin devam ettiğini belirterek, "Zulümle abad olunmaz" dedi. Esmerer, Hüsnü Mübarek'in iktidardan uzaklaşma sürecini anımsatarak, "O süreçten bugüne 25 büyük gösteri yapıldı. Geçmiş dönemin ekonomik ve sosyal problemleriyle uğraşan hükümet, finans kesiminin ve askeri bürokrasinin vesayetinde tutulmak istendi. Fakat tüm engellemelere rağmen yönetim iyi bir sınav verdi" diye konuştu. Küresel güçlerin Mısır'a ve Mısır halkına kölelik rolünü biçtiğini kaydeden Esmerer, "Bütün bunların arkasındaki güç, Hüsnü Mübarek zamanında oluşan güç ve çıkar odakları ve onların uluslararası destekçileridir" dedi.
Mısır ordusunun "Son Saatler" başlıklı açıklamasına değinen Esmerer, halkın desteğiyle seçilen Mursi'nin terörist ve radikal sıfatına maruz bırakıldığını söyledi.
Esmerer, Mısır ordusunun uluslararası bir propagandanın etkisinde kaldığını vurgulayarak, "kardeş kanı dökülmemesi" çağrısı yaptı.
Mısır ordusunun bu hareketle halkın çıkarlarına hizmet etmediğini söyleyen Esmerer, şunları kaydetti:"Türkiye halkı olarak, meşru şekilde iktidara gelen Mursi'nin yanında olduğumuzu ilan ediyoruz. Mısır halkına da çağrı yapıyoruz ki, meşru iktidarın yanında olun, kardeş kanı akıtacak yaklaşımlardan uzak durun. Bilinmelidir ki bu darbe, Mısır ordusunun değil, kendilerini emperyalistlere kiralamış birkaç generalin boş ve kuru hevesidir."
Açıklama sık sık tekbirlerle kesilirken, twitter üzerinden de Mursi'ye destek kampanyası çağrısı yapıldı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...