En zengin Suudi Prens'ten ABD uyarısı

- Güncelleme:
En zengin Suudi Prens'ten ABD uyarısı

Ekonomi Haberleri

Suudi Arabistan Prensi Alwaleed Bin Talal, ABD'de artan petrol üretiminin önümüzdeki dönem fiyatları baskı altına alacağı uyarısında bulundu.

Mısır'da tansiyonun bir kez daha yükselmesinin ardından Suudi Arabistan Prensi Alwaleed Bin Talal, CNBC'ye özel açıklamalar yaptı. Prens, Suudi Arabistan gibi ülkelerin Mısır ve daha öncesinde Ortadoğu'da yaşanan ayaklanmalara karşı savunmasız olduğunu söyledi. Alwaleed Bin Talal, Ortadoğu'daki ülkelerin çatışmaların yoğun olduğu bir devrimden çok, barışçıl devrimler için bir yol bulması gerektiğini ifade etti. Suudi Prens, "Kesinlikle Mısır şu anda bir karmaşanın içinde ve ordu birkaç güne kadar etkili bir rol oynamaya başlayacak" dedi. Alwaleed Bin Talal, ABD gibi ülkelerde kaya petrolü ve gazı üretiminin artırmasıyla, OPEC ülkelerinin barış konusunda diğer seçenekleri görmesi gerektiğini söyledi. Prens, "Petrol fiyatlarındaki istikrar için Ortadoğu'daki dengeler çok önemli. Bunun üzerinde ABD'den gelen üretim artışı baskısı var. Bu önümüzdeki dönemde petrol fiyatlarına etki edecektir" dedi. Alwaleed Bin Talal, ekonomileri petrole bağlı olan ülkelerin bir an önce gelirlerini çeşitlendirmesi gerektiğini de ifade etti.
FORBES ÇATIŞMASI
Alwaleed Bin Talal daha önce ABD'li iş dünyası dergisi Forbes'in kendisinin mal varlığını az gösterip, en zengin ilk 10 kişi arasında gösterilmemesinden dolayı dergiyle davalık olmuştu.
Prens konuşmasında bu konuya da değindi:
"Bu durum Alwaleed Bin Talal'in kişisel mal varlığıyla ilgili değil sadece. Bu Suudi Arabistan'daki birlik, Suudi Arabistan borsasının gücüne yönelik bir durumdur. Bu konudaki dava devam ediyor. İngiltere'de bir dava açacağız. Forbes dergisinin Suudi Arabistan ekonomisi ve borsasına karşı yanlış iddialarını sonlandıracağız" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...