Yeni Başkan Mevlût Uysal

Düzenleyen:
Yeni Başkan Mevlût Uysal

GÜNDEM Haberleri

Kadir Topbaş’ın istifasının ardından İstanbul’un yeni başkanı Mevlût Uysal oldu. Uysal “Az laf çok iş prensibiyle insanımızın hayır duasını almayı hedefliyoruz” dedi.

2004 yılından bu yana İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Kadir Topbaş geçtiğimiz günlerde istifa ettiğini açıkladı. Topbaş’ın görevi bırakmasının ardından yeni başkan seçimle belirlendi. Oylamada AK Partili Mevlüt Uysal ve CHP’li Ekrem İmamoğlu yarıştı. İBB Meclisi’nde gerçekleşen oylamanın 3’üncü turunda 179 oyla Uysal Başkan seçilirken, Ekrem İmamoğlu 125 oyda kaldı. Oylama öncesi söz alan AK Parti adayı Uysal, “Az laf çok iş prensibiyle insanımızın hayır duasını almayı hedefliyoruz. Belediyecilik AK Parti ile büyük anlam kazanmıştır. Bizim davamız sıradan bir hareket değil, bizde makam, mevki sadece hizmet etmek için vardır. Daha önce susuzluktan kıvranan bir İstanbul 2071 yılına kadar su problemini çözdü. Trafiği tünellerle rahatlattık. Bu şehirde gaz maskeleri ile dolaşılırken bugün tertemiz bir havaya sahip bir şehir hâline getirdik” dedi. Uysal, seçildikten sonra da bir teşekkür konuşması yaparak, “Bu benim için çok büyük bir onurdur ve o derece de mesuliyetli bir görevdir. Bütün gücümle güveninize layık olmaya çalışacağım” dedi ve eski başkan Topbaş’a hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. İmamoğlu da Uysal’ı tebrik ederek başarılar diledi.

MEVLÛT UYSAL KİMDİR?

Mevlût Uysal 1966 yılında Antalya’nın Alanya ilçesinde doğdu. 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. AK Parti’nin kurulması ile birlikte, Küçükçekmece İlçe Teşkilatı kurucu başkanı olan Uysal, 2009 yılında Başakşehir ve Bahçeşehir’in birleşerek ilçe olması üzerine aday olduğu 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde belediye başkanı seçildi. Uysal, 2014’teki yerel seçimlerde de bu başarısını yeniledi. Hatice Uysal ile evli olan Uysal dört çocuk babası.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...