Kızgın kuşlar 1 milyar dolara kondu

Düzenleyen:
Kızgın kuşlar 1 milyar dolara kondu

Ekonomi Haberleri

Finlandiya'nın başkenti Helsinki’de halka arz olan Angry Birds kasasına 1 milyar doları koydu.

Angry Birds oyunlarının yapımcısı Rovio Entertainment Ltd. borsaya hızlı bir giriş yaptı. Rovio Entertainment Ltd. Helsinki’deki arzdan kasasına 896 milyon avro (1,06 milyar dolar) koyarken hisseleri ilk gün yüzde 5,3 artışla 12,11 avro fiyattan işlem gördü.

Rovio’yu büyük üne kavuşturan Angry Birds serisine ait ilk oyun, 2003 yılında mobil uygulama mağazalarındaki yerini aldı. Günümüze kadar geçen zamanda serinin 18 farklı oyunu geliştirildi ve indirilmeye sunuldu. Günümüzde Rovio yalnızca bir mobil oyun markası değil. Lisanslı kızgın kuşlar temalı çizgi filmler ve ürünler, firmanın sağladığı gelirin önemli bir bölümünü oluşturuyor. Rovio, bu yılın başından haziran sonuna kadarki süreçte 265,8 milyon avro gelir elde ettiğini açıklamıştı. Bunun 210,1 milyon avroluk bölümü mobil oyunlardan, 55,7 milyon avrosu ise lisans anlaşmalarından sağlandı. Angry Birds markalı ürünler dünyanın dört bir yanında satılıyor. Bu ürünler 120 ülkedeki hayranlara ulaşırken, 2016’da yayınlanan Angry Birds Movie uluslararası bir gişe başarısı yakalamıştı. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...