Taksim'de satırlı saldırganlar gözaltına alındı

Taksim'de satırlı saldırganlar gözaltına alındı

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Valisi Mutlu, Taksim'de çıkan olaylara karışan eli satırlı ve sopalı iki kişinin yakalanarak gözaltına alındığını açıkladı.

"Taksim yayalaştırma projesinin mahkeme kararıyla iptal edilmesi üzerine Gezi Parkı'na girmek üzere İstanbullulara çağrı yapan Taksim Dayanışması Platformu'nun, eylemi öncesinde Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'ne gruplar halinde gelenlere polis müdahalede bulundu. Taksim Cumhuriyet Anıtı önünde saat 18.00'da biraraya gelen İstanbullulardan bazıları kendi aralarında su savaşı yapmaya başladı. Su savaşı sürerken, "Her yer Taksim her yer direniş" sloganları atıldı. Bu sırada polis, su savaşı yapan kalabalığı anıt çevresinden uzaklaştırmak için üzerlerine doğru yürüdü. Çevik kuvvet, su savaşı yapanları kalkanları ile iterek alandan uzaklaştırdı. Meydanda toplanmak üzere küçük ya da büyük gruplar halinde ilerleyenlere yönelik müdahalenin ardından halk, İstiklal Caddesi ve Sıraselviler yönüne doğru dağıldı. Çevik Kuvvet polisi de dağılanların peşinden bu caddelere yöneldi ve sokak aralarına giren göstericilere biber gazı ve tazyikli su ile müdahaleyi sürdürdü. Polisin meydandan uzaklaşanlara dönük İstiklal Caddesi ve Sıraselviler'deki müdahalesi devam etti. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, gösteri sonrasında çıkan olaylara karışan eli satırlı ve sopalı iki kişinin yakalanarak gözaltına alındığını ve işlemlerinin yapıldığını açıkladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...