Ceylanpınar KCK davasında 13 sanığa ceza verildi

/ Kaynak: AA
Ceylanpınar KCK davasında 13 sanığa ceza verildi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde terör örgütü PKK'nın üst yapılanması olan KCK'ya yönelik yapılan operasyonda yakalanarak haklarında dava açılan 2'si tutuklu 14 sanıktan 13'ü 6 yıl 3 ay ceza alırken 1 sanık ise beraat etti.

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde terör örgütü PKK'nın üst yapılanması olan KCK'ya yönelik yapılan operasyonda yakalanarak haklarında dava açılan 2'si tutuklu 14 sanıktan 13'ü 6 yıl 3 ay ceza alırken 1 sanık ise beraat etti. Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında sanıklar ve avukatları hazır bulundu. Cumhuriyet savcısı hazırladığı mütalaada, tüm sanıkların "suçun vasıf ve mahiyeti", "gizli tanık ifadeleri", "kuvvetli suç delilleri" ile "delilleri karartma ve kaçma şüphesi" bulunduğu gerekçesiyle tutuklu sanıklardan Cemil Tuncer ve Abdulbaki Can ile tutuksuz 11 sanığın cezalandırılmalarına tutuksuz sanık Halil Şahin hakkında ise beraat kararı verilmesi yönünde görüşünü bildirdi. Sanık avukatları ise savcının mütalaasına iştirak etmediklerini belirterek, müvekkilleri hakkında beyanlarda bulunun gizli tanık ifadelerinde somut hiçbir delil bulunmadığını, müvekkillerinin parti çalışmaları faaliyetlerde bulunduğu için beraatlerini talep ettiler. Mahkeme heyeti ise sanıklara son savunmaları için söz verdi. Sanıklar, suçsuz olduklarını ileri sürerek beraatlerini istedi. Sanıkların ve avukatlarının beraate yönelik savunmalarının ardından mahkeme heyeti kararını açıklamak üzere duruşmaya ara verdi. Mahkeme, verdiği aranın ardından sanıklardan, tutuklu sanık Cemil
Tuncer ve Abdulbaki Can ile tutuksuz yargılanan Ahmet Dağtekin, Adile Deniz
Sürer, Abdulhalim Dayan, Mehmet Emin Polat, Hasan Karaoğlan, İbrahim Avcı, Ecevit
Yavuz, İbrahim Oğur, Abdurrahim Demir, Suphi Zengin ve Nurullah Akan'ı "terör
örgütü üyesi" suçundan 6 yıl 3'er ay hapis cezasıyla cezalandırırken, tutuksuz
sanık Halil Şahin hakkında ise beraat kararı verdi.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...