Fed için yeni isim

- Güncelleme:
Fed için yeni isim

Ekonomi Haberleri

Fed Başkanı Bernanke'nin görev süresi dolunca yerine kimin geçeceği yönündeki tartışmalarda ekonomist Larry Summers'ın da adı geçmeye başladı.

ABD Merkez Bankası Fed'in direksiyonuna kimin geçeceği tartışmaları hız kazandı.Halen başkanlık görevini yürüten Ben Bernanke'nin süresi 2014 Ocak ayında dolacak. Bernanke'nin yerine gösterilen en güçlü aday ise Fed Başkan Yardımcısı Janet Yellen. Ancak Yellen'ın yanında aday olarak ekonomist Larry Summers'ın da adı telaffuz edilmeye başlandı.Bill Clinton ve Barack Obama yönetimlerinde görev alan ve geçmişte Harvard Başkanlığı yapmış olan Summers'ın ABD ekonomisini gelecekte bekleyen tehlikelere karşı savunabileceği belirtiliyor.Summers'ın destekçileri, Tim Geithner ve Bernanke'nin gidişiyle Summers'ın 1994'te Meksika ve 1998'de Asya gerçekleşen krizleri görmüş tek deneyimli ekonomist olarak geriye kaldığını öne sürüyorlar.Şu anda piyasaların sakin olduğunu kaydeden destekçiler, önümüzdeki üç yıl içerisinde ABD'nin kendini yeni bir kriz içerisinde bulabileceğini ve Summers'ın uluslararası finansal sistemi herkesten iyi bildiğini iddia ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...