Hırsızları yakalayana 10 bin lira ödül

/ Kaynak: İHA
Hırsızları yakalayana 10 bin lira ödül

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Ankara'da marketinin ikinci kez soyulmasına sinirlenen işyeri sahibi, iki hırsızı yakalayana 10 bin TL ödül vereceğini söyledi.

Ankara'da marketinin ikinci kez soyulmasına sinirlenen işyeri sahibi, marketteki sigaraları çalarak kendisini 30 bin TL zarara uğratan iki hırsızı yakalayana 10 bin TL ödül vereceğini söyledi. İşyeri sahibi Songül Tahmaz, "Silahla bekliyorum. Yeter ki o hırsızlarla karşı karşıya geleyim. Ceza almaları benim için önemli değil" dedi. nbsp;Ankara'nın Çankaya ilçesi Bükreş Sokak'ta bulunan bir market geçtiğimiz günlerde gece saatlerinde kimliği belirsiz kişiler tarafından soyuldu. Marketin ön kapısının kilitlerini kırarak içeri giren iki hırsız, yaklaşık 15 dakika boyunca içeride kalarak raflardaki sigaraları aldı. Raflardaki sigaraları ve depodaki sigaraları alan hırsızlar gecenin karanlığından yararlanarak kayıplara karışırken, hırsızların yakalanması için başlatılan çalışma devam ediyor. Apartmanın kapıcısının haber vermesi üzerine işyerine gelen market sahibi Songül Tahmaz ise, gördüğü manzara karşısında şoke oldu. İkinci kez ekmek teknesinin soyulduğunu gören Tahmaz, gözyaşlarına hakim olamadı. Sabah kapıcının telefon etmesi üzerine olaydan haberinin olduğunu belirten Tahmaz, marketin kapısının ve kilitlerinin kırıldığını fark ettiğini söyledi. Olayın hemen ardından kamera kayıtlarını incelediğini belirten Tahmaz, görüntülerde marketi soyan kişilerin açık olarak görüldüğünü kaydetti. Marketinin ikinci kez soyulması dolayısıyla şok olduğunu dile getiren Tahmaz, "Polise haber verdim. Polis iki üç saat geç geldi. Parmak izleri alındı. 25-30 bin TL zararım var. Neye uğradığımı şaşırdım" dedi. Emniyet ekiplerinin ilgisizliğinden yakınan Tahmaz, "Burası Cumhurbaşkanlığı'na yüz metre mesafede, Başbakanlık Resmi Konutu'na 50 metre mesafede. Etrafımızda büyükelçilikler var. Her yerde kameralar var ve an ve an izleniyor. Nasıl oluyor bu hırsızlık olayı anlam veremiyorum. Bunun bulunması için ABD vatandaşı mı olmamız gerekiyor. Sierra cinayetini işleyen kişi iki dakikada bulundu "diye konuştu. Marketini soyan hırsızların rahat tavırlarından dolayı sinirlerine hakim olamadığını belirten Tahmaz, hırsızların cezalarının az olmasından dolayı bu kadar rahat davrandıklarını söyledi. Tahmaz, "30 bin TL zararım var. Bu zararı TEKEL olduğu için sigorta karşılamıyor. Bugün güvenliğimi daha fazla attıracağım. Kendim silahla bekleyeceğim. Kendim vuracağım, öldüreceğim onları. Devlet bununla ilgilenmiyor. Bu çevrede hırsızlık olayları çok yaygın ve ara sokaklarda daha fazla oluyor. Daha önce de soyuldum, hiçbir şey olmadı. Buna önlem alınsın. Kanunlar değişsin ve ceza alsınlar. Kim verecek benim zararımı" şeklinde konuştu.
"BU HIRSIZLARI BULANA 10 BİN TL PARA VERECEĞİM"
Marketini soyarak kendisini zarara uğratan hırsızların yakalanması için ortaya ödül koyan Tahmaz, konuşmasına şöyle devam etti: "Hırsızları yakalayana 10 bin TL para vereceğim. Malın verilmesine gerek yok, sırf bulunsunlar ben 10 bin TL vereceğim. Hırsızı bulana ödül veriyorum ve 10 TL vereceğim. Bunu canı gönülden söylüyorum. Yeter ki o hırsızlarla bir karşılaşayım, ceza yatsın yatmasın önemli değil. Yeter ki karşılaşayım. Ben 10 bin TL'yi gözden çıkardım. 30 bin TL civarında zarara uğradım, 10 bin TL'nin benim için bir önemi yok." Öte yandan, hırsızların soygun anı güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi. Marketin önüne gelen bir kişi ilk olarak marketin demir kapısının kilidini kırıyor. Olay yerinden ayrılan hırsız, tekrar markete gelerek bu kez kapı kilidini kırıp içeri giriyor. Yüzleri kapalı iki kişi, marketteki sigaraları yanlarında getirdikleri poşetlere dolduruyorlar. Yaklaşık 15 dakika içeride kalan hırsızların rahat tavırları da kameralara yansırken, raflardaki sigaraları alarak olay yerinden uzaklaşıyorlar.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...