Beta HCG Nedir? Yüksek Olunca Ne Olur? | Beta HCG Değerleri

Düzenleyen:
Beta HCG Nedir? Yüksek Olunca Ne Olur? | Beta HCG Değerleri

SAĞLIK Haberleri

Beta HCG testi nedir, neden yüksek çıkar? BETA HCG hamile olup olunmadığını tespit etmek amacıyla yapılan bir kan testidir. Peki BETA HCG yüksek olunca ne olur? Çocuk sahibi olmak isteyen bayanlar şüphe duyduklarında ilk olarak eczaneden aldıkları idrar testi ile müjdeli haberi almak isterler. Kesinleştirmek için ise doktora gidip kan verilir ve değerlere bakılır. Eğer BETA Hcg'niz yüksek ise müjde! Hamilesiniz... Tabii BETA Hcg'nin yüksek olsa da hamile olmayacağınız durumlar da var. İşte Beta HCG değerleri ile ilgili merak ettikleriniz

Beta HCG Nedir, neden yüksek çıkar, yüksek olunca ne olur gibi merak ettiklerinizi  sizler için derledik. Her bayan hamile kalmak dünyaya bir bebek getirmek ister. Hamile olduklarını düşündüklerinde ise teste başvururlar. Verilen kan testi sonucunda BETA Hcg değerleri yüksek çıkan bayanlar anne adayısınız!  Tabii henüz sonuçları doktora göstermeden ilk olarak Beta HCG nedir, yüksek olunca ne olur? diye merak içinde aratanlar da var. Beta HCG testi hamile olup olunmadığını tespit etmek amacıyla yapılan bir kan testidir. Beta Hcg yüksek olunca büyük ihtimalle hamilesinizdir. Gebe olmayan bir kadının Beta HCG değeri 0-10 mIU/ml'dir. Beta HCG değerinin 10'dan yüksek olması kadının gebe olduğunu gösterir. İşte Beta HCG değerleri ile ilgili merak ettikleriniz.

Hamilelik hormonu beta HCG hakkında bilmeniz gerekenler

Beta HCG Nedir? Yüksek Olunca Ne Olur? | Beta HCG Değerleri

BETA HCG DEĞERLERİ NEDEN ARTAR?
Dış gebelik
Kanser
Çoğul gebelik
Gastrik
Pankreatik karsinom
Düşük
Germinal hücreleri tümörler
Mol hidatiform rahatsızlığı
Mol gebelik (Üzüm gebelik)
Boş gebelik

Beta HCG Nedir? Yüksek Olunca Ne Olur? | Beta HCG Değerleri

BETA HCG (HAMİLELİK TESTİ) NASIL YAPILIR?
Hastaneye gidip kan vererek Beta Hcg testi yaptırabilirsiniz. Aç veya tok karına Beta HCG testi yaptırılabilir. Hamilelik dönemi içerisindeki kişinin son adet tarihi (SAT) göz önünde bulundurularak hesaplanan gebelik haftaları ve bu haftalara göre Bhcg değerleri aşağıdadır

Gebelik Haftası Beta HCG Değerleri

3- Haftalık gebelik: 10 – 50 mlu/ml
4  - Haftalık gebelik: 5 – 425 mlu/ml
5 - Haftalık gebelik: 20 – 7300 mlu/ml
6 - Haftalık gebelik: 1,080 – 56,000 mlu/ml
7– 12. Haftalık gebelik: 7,650 – 290,000 mlU/ml
8– 16. Haftalık gebelik: 13,300 – 250,000 mlU/ml
9– 24. Haftalık gebelik: 4,000 – 165,000 mlU/ml
10– 40. Haftalık gebelik: 3,640 – 117,000 mlU/ml
 
Hamilelik dönemi sırasında Beta HCG hormonu değerlendirilmesi için en düşük ve en yüksek değerler baz alınarak ortalama bir değer oluşturulur. Bu ortalama değerin de hamilelik dönemindeki önemi büyüktür.
Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...