Öcalan'ın kitabına soruşturma

Öcalan'ın kitabına soruşturma

GÜNDEM Haberleri

Abdullah Öcalan'ın basım safhasındayken el konulan kitabı için 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla soruşturma yürütüldüğü ortaya çıktı.

Abdullah Öcalan'ın basım safhasındayken el konulan "Kürdistan Devrim Manifestosu, Kürt Sorunu ve Demokratik Ulus Çözümü (Kültürel Soykırım Kıskacında Kürtleri Savunma)" isimli kitabı için 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla soruşturma yürütüldüğü ortaya çıktı. Ankara ve Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından yürütülen soruşturmada, savcılığın kitapla ilgili nihai karar için Öcalan'ın Anayasa Mahkemesine yaptığı bireysel başvurunun sonucunu bekleyeceği, yol haritasını da Anayasa Mahkemesinin kararı doğrultusunda belirleyeceği öğrenildi. Abdullah Öcalan, söz konusu kitabın basımına el konulması üzerine Anayasa Mahkemesine 'haklarının ihlal edildiği' gerekçesiyle bireysel başvuru yapmış, mahkeme 4 Temmuz'da yaptığı inceleme üzerine Adalet Bakanlığına görüş sorulmasına karar vermişti. Ayrıca Avrupa'da basılarak, koli ile Diyarbakır ve Bolu başta olmak üzere bazı illerdeki cezaevlerinde kalan örgütün şehir yapılanması KCK sanıklarına gönderilen kitaplar dağıtımı yapılmadan savcılığa gönderilmişti.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...