İçişleri Bakanı Güler'den PKK fotoğrafına sert tepki

İçişleri Bakanı Güler'den PKK fotoğrafına sert tepki

GÜNDEM Haberleri

İçişleri Bakanı Muammer Güler, kamuoyunda tepkiye neden olan bir PKK'lının cenaze töreni ile ilgili üstü kapalı sert mesajlar verdi.

PKK'nın süreci sabote edici eylemler içinde olduğunu kaydeden Bakan Güler, "Süreç, birilerinin alternatif devlet oluşturma süreci değil. Her ne yapılırsa sessiz kalacağız gibi algılanmasın" dedi. Van'ın Gevaş ilçesinde bir terörist cenazesine PKK'lılar ellerinde silah ve el bombalarıyla katılmış, görüntüler kamuoyunda nbsp; tepki doğurmuştu. İçişleri Bakanı Güler, Meclis Genel Kurulunda söz alarak, üstü kapalı bir şekilde bu görüntülere sert mesajlar verdi. Güler özetle şunları söyledi: Çözüm süreci bu ülkenin uzun yıllara dayanan sorunlarının çözme adımıdır. Zira bu sürece tüm halkımız dahildir. Hedef, tüm halkın mutluluğudur. Sürecin başarısı, Türkiye'nin menfaatinedir. Ancak her kim bu süreci kendi dar ajandası için sabote etmeye kalkarsa bundan da en çok kendisi zarar görecektir. Çözümü süreci ile birlikte oluşan huzur ortamı, çatışma ve şiddetten nemalanan çıkar gruplarının da oyununu bozmaya başlamıştır. nbsp;
nbsp;HERKES AKLINI BAŞINA ALSIN
Son dönemde terör örgütünün bu süreci sabote edici eylemler içinde olduğu da görülmektedir. Bir yandan çözümden yana olduğunu ifade edenlerin diğer taraftan bu tür eylemler içinde olmaları süreçle ilgili samimiyet iddialarıyla tam bir çelişki oluşturmaktadır. Çözüm süreci birilerinin alternatif devlet oluşturma süreci değildir. Herkesin aklını başına alması gerekiyor. Bunların bir hukuk devletinde olmasına kimse müsaade etmez. Her ne yapılırsa yapılsın sessiz kalacağız gibi algılanmasın.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...