Egemen Bağış, katıldığı iftar sonrası konuşma yaptı

/ Kaynak: AA
Egemen Bağış, katıldığı iftar sonrası konuşma yaptı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Egemen Bağış, İsmet Yılmaz ve Binali Yıldırım Sivaslılar Derneği'nin düzenlediği iftar sonrası konuşma yaptı.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Türkiye, her geçen gün daha demokratik, daha müreffeh, daha şeffaf, daha saygın ve daha öz güvene sahip, milletiyle barışık bir ülke haline geliyor" dedi. Bağış, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Sivaslılar Derneği'nin Haliç Kongre Merkezi'ndeki iftar programına katıldı. İstanbul'daki Sivaslıların iftar yemeğine katılmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek konuşmasına başlayan Bağış, İstanbul'da ramazanın çok güzel geçtiğini, ramazanın bereket ve rahmetinden nasiplendiklerini söyledi. İki kıta üzerinde ve içinden deniz geçen İstanbul'un, dünyanın en güzel şehri olduğunu vurgulayan Bağış, "İstanbul'un bu kadar güzel olmasında Sıvaslıların çok büyük emeği var" dedi. Sivas'ı, Türkiye'nin "göz bebeği" bir il olarak tanımlayan Bağış, "Sivas, Türkiye'nin bütün zenginlikleriyle kardeşliği ortaya koymuş çok önemli bir şehrimizdir" diye konuştu. Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü: "İşte Sivas'ın bir yiğit evladı, çok değerli Milli Savunma Bakanımız İsmet Yılmaz'ın öncülüğünde geçen hafta TBMM bir ilke daha imza attı. Bugüne kadar ülkemizdeki birçok darbenin perde arkasında bahanesi olarak gösterilen ve 35. madde olarak bilinen bir ayıbı bizim mevzuatımızdan kaldırdık. Bunu kaldırmak, bu yiğitliği ortaya koymak da bir Sivaslı'ya nasip oldu." Türkiye'nin AB üyeliği sürecine de değinen Bağış, AB yolunu, Aşık Veysel'in, "Uzun ince bir yolda gidiyoruz gündüz gece" sözüyle tanımladı. AB üyeliği sürecinin devam ettiğini belirten Bağış, "Ama biz bu yolda ilerlerken hamdolsun Türkiye her geçen gün daha demokratik, daha müreffeh, daha şeffaf, daha saygın ve daha öz güvene sahip, milletiyle barışık bir ülke haline geliyor" diye konuştu. Bağış, Türkiye'nin, rahatsız olanlara rağmen kendinden emin yürüyüşünde, bildiği rotasında, kendi yolunda ilerlemeye devam edeceğini söyledi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da konuşmasında, Sivas'ın tarihte ve günümüzdeki önemine değindi. Sivas'ın kısa bir zaman diliminde anlatılamayacağını belirten Yıldırım, "Sivas tarihtir, tabiattır, medeniyettir. Asırlar boyunca İpek Yolu'nun geçiş noktaları üzerine kurulmuş, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, Selçuklu'nun başkenti olmuş, Osmanlı'ya ev sahipliği yapmış ve her şeyden önemlisi Türkiye Cumhuriyetimizin istiklal mücadelesinin tarihinin yazıldığı şehirdir" diye konuştu. Yıldırım, ülkenin birlik ve beraberliğinde, kardeşliğinde Sivas'ın esas şehirlerden biri olduğunu ifade etti.
nbsp;Sivas'a hizmette bir nefer olmaktan duyduğu gurur ve mutluluğu dile getiren Yıldırım, Sivas'ı birçok büyük projeyle Cumhuriyet'in 100. yılına hazırlamaya çalıştıklarını bildirdi. Aşık Veysel'den şiir de okuyan Yıldırım, "Birliğe, beraberliğe, her zaman kardeşliğe ihtiyacımız var. Farklılıklarımızı hep zenginlik olarak göreceğiz, kardeşlik duygularını geliştirerek ülkemizin geleceğine emin adımlarla yürüyeceğiz" ifadelerini kullandı. nbsp;
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise İstanbul nüfusu içinde Sıvaslıların ilk sırada yer aldığını söyledi. Sivas'takinden fazla Sivaslının İstanbul'da olmasının hemşehriler olarak herkesin sorumluluğunu artırdığını kaydeden Yılmaz, "Hem Sivas için hem İstanbul için, hem doğduğumuz hem de doyduğumuz yer için çalışacağız. Her ikisine karşı olan sorumluluklarımızı da unutmayacağız" dedi. İstanbul'daki STK'larda Sivaslıların aktif olduğunu belirten Yılmaz, "Hemşehriler arasında var olan bağı güçlendirmemiz lazım, bu bizim vazifemiz, bu bizim sorumluluğumuz" diye konuştu. Yılmaz, Sivaslılar olarak daha fazla yardımlaşma ve dayanışma için sorumluluk üstlenilmesi gerektiğini vurguladı. İyi ve kötü günde bir arada olmanın önemine değinen Yılmaz, "Bu, aramızdaki sevgiyi artırır, bağı güçlendirir, yüreklerimizin toplu çarpmasını sağlar" ifadesini kullandı. Birlik ve beraberlikle daha güçlü olunduğunu anlatan Yılmaz, "Ayrıldığımız nokta bir ise ortak noktalarımız bindir. Binbir nokta içinde biri görüp de bini görmemek doğru olmaz. O bir farklılığımız da inanın ki bizim zenginliğimizdir" şeklinde konuştu.
Yılmaz, sevginin her kilidi açabileceğini vurgulayarak, "Allah, rahmet ayında aramızdaki sevgiyi artırsın" diye dua etti. Sivas Platformu Yönetim Kurulu Başkanı ve Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Bağış, Yıldırım ve Yılmaz'a plaket takdim etti. İftar programına, Sivas Valisi Zübeyir Kemelek ve Sivas Belediye
Başkanı Doğan Ürgüp ile Sivaslı iş adamları, siyasetçiler, akademisyenler ve vatandaşlar katıldı.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...