Çeyrek Altın düşüşe geçti

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Çeyrek Altın düşüşe geçti

Ekonomi Haberleri  / AA

İrfan Günsay, Darphanenin altın vermesi nedeniyle çeyrek altın fiyatlarının düne oranla 155 liradan 146 liraya gerilediğini söyledi.

nbsp;Balıkesir Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı İrfan Günsay, Darphanenin altın vermesi ve kuyumcuların talebindeki azalma nedeniyle çeyrek altın fiyatlarının düne oranla 155 liradan 146 liraya gerilediğini söyledi. Günsay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, altının gram fiyatının 80 lira civarında seyrettiğini belirtti. Düne kadar yaşanan bazı sıkıntılar yüzünden çeyrek, yarım ve büyük altın fiyatlarının aşırı yükseldiğini, altının karaborsa olduğunu dile getiren Günsay, şöyle konuştu:"Darphanenin altın vermesi ve kuyumcuların talebindeki azalma dolayısıyla çeyrek altın fiyatları düne göre 155 liradan 146 liraya geriledi. Öğleden sonra tabela fiyatlarımız 146 lira olarak değişti. Halen 138 lira olması
gereken çeyrek altın 8 lira fazladan satılıyor. Darphane biraz daha ürün verirse altının ateşi iyice düşer."
Günsay, fiyatların gerilemesinde, vatandaşları düşünen kuyumcuların kararlı duruşunun da etkili olduğunu sözlerine ekledi.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...