HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Emekliye 368 lira ek ödeme heyecanlandırdı

Düzenleyen:
Emekliye 368 lira ek ödeme heyecanlandırdı
Emekli, Ek Ödeme, Haber

Ekonomi Haberleri

Emekli maaşlarıyla birlikte her ay verilen ek ödemenin artırılmasının gündeme gelmesi, milyonlarca emekliyi şimdiden heyecanlandırdı. Türkiye Emekliler Derneği tarafından gündeme taşınan talep, gündemde yerini aldı.

Vergi iadesinin yerine getirilen ek ödemenin oranı maaşın yüzde 4-5'i oranında olurken, şimdi iki katına çıkartılıp yüzde 8'e yükseltilmesi bekleniyor. Talep hayata geçerse, SSK, Bağ-Kur ve memur emeklileri her ay maaşlarının yüzde 8'i oranında ek ödeme alabilecek.

Böylece emeklilerin pek çoğunun ek ödemesi 2 kat artacak. Mevcut düzenleme kapsamında, bu yıl maaşı bin 18 liranın altında olan emeklilere yüzde 5, üstünde olanlara yüzde 4 ek ödeme veriliyor. Bu ek ödeme her ay net maaşla birlikte hesaplara yatırılıyor.

Yüzde 8'lik teklif hayata geçirilirse, maaşı 2 bin lira olan emekliye 80 lira (2.000 x %4) ek verilirken, bu tutar 160 liraya (2.000 x %8) yükselecek. Halen en düşük emekli maaşı 935,60 lira seviyesinde bulunuyor. Bu maaşı alanın eline aylık 46,78 lira ek ödeme geçiyor. Ek ödeme yüzde 8'e çıkarılırsa, bu emeklinin ek ödemesi 74,85 liraya çıkacak.

SSK ve Bağ- Kur emeklilerinde en yüksek maaş ise 4 bin 481 lira 25 kuruş seviyesinde bulunuyor. Bu maaşı alan emekliye halen aylık 179,24 lira ek veriliyor.

Ek ödeme, oran yüzde 8'e çıkartılırsa, 358 lira 48 kuruşa çıkacak. Emeklinin eline net maaş ve ek ödeme olarak 4 bin 660 lira 51 kuruş yerine 4 bin 839 lira 75 kuruş geçmeye başlayacak.

MAAŞLAR EŞİTLENSİN

Emekliler maaşlar arasındaki uçurumların kaldırılmasını istiyor. Özellikle 2000 yılı sonrası emekli olan vatandaşlar intibak yasası ile eski-yeni emekli arasındaki maaş farkının kapatılmasını bekliyor. Aynı şartlarda fakat farklı zamanlarda emekli olanlar arasında ciddi maaş farklılıkları bulunuyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...