Taşerona kadro 2 Nisan’da bitiyor

Taşerona kadro 2 Nisan’da bitiyor

Ekonomi Haberleri

7 bin 500 personelin sürekli işçi statüsüne geçişiyle ilgili işlemler sürüyor. Bakan Sarıeroğlu, sürecin 2 Nisan’da biteceğini açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, taşeron işçilerin kadroya geçirilmesiyle ilgili 2 Ocak’ta başlayan sürecin 90 gün içerisinde tamamlanmasını hedeflediklerini söyledi. Takvimin işlemeye devam ettiğini vurgulayan Sarıeroğlu “Sosyal Güvenlik Kurumumuzda ilk sınavlarımızı 26 Şubat’ta yapmaya başladık. Şu anda 7 bin 500 kardeşimizin kadro geçişiyle ilgili işlemler devam ediyor. Bu anlamda 2 Nisan bizim son tarihimiz. Temennimiz sınav süreçlerinin titizlikle yürütülmesidir” dedi. Sarıeroğlu, kadroya geçiş çalışmalarını 3 Nisan sabahına kadar tamamlamayı hedeflediklerini kaydetti.

4C’LİLERE MÜJDE
Bakanlık olarak toplumun büyük bölümünü kapsayan önemli düzenlemeleri hayata geçirdiklerini anlatan Sarıeroğlu, taşeron işçilerle ilgili çalışmanın çok önemli olduğunu vurguladı. Sarıeroğlu “Kamuoyunda çok fazla bilgi  kirliliği ve algı operasyonu gerçekleştirildi ama yaptığımız işi bunların hiçbiri gölgeleyemedi” diye konuştu. Bakan Sarıeroğlu, kamuda 4C statüsündeki çalışanların 4B statüsüne  geçirilmesiyle ilgili düzenlemenin hazırlıklarının devam ettiğini bildirerek, bu çalışmayı da kısa süre içerisinde ilan edeceklerini duyurdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...