Satmayan tabletin fiyatı indi

Satmayan tabletin fiyatı indi

TEKNOLOJİ Haberleri

Microsoft'un tablet bilgisayar pazarını değiştirme umuduyla kullanıcılara sunduğu Surface'in raflarda kalması şirketi indirime sürükledi.

Microsoft'un tablet bilgisayar pazarını değiştirme umuduyla kullanıcılara sunduğu Surface'in raflarda kalması şirketi indirime sürükledi. Geçen sene sonunda raflardaki yerini alan Surface RT'nin fiyatı yaklaşık yüzde 30 indirildi. 499 dolar fiyat etiketine sahip olan 32 GB'lık model, 150 dolar indirimle 349 dolarlık fiyat etiketiyle kullanıcılara sunulmaya başlandı. 600 dolar fiyat ile piyasaya sürülen 64 GB model, 450 dolarla kullanıcılarla buluşacak. Cihaza eklenecek harici klavye ise 100 dolar olarak fiyatlandırıldı.
REKABET UCUZ TABLETTE
Ucuz tablet sayısının her geçen gün artması ve Apple ile Samsung'un tablet yarışında lider olmasından dolayı Microsoft'un fiyat indirimine gittiğini öne sürülüyor. Öte yandan tablet bilgiyasar pazarında yaşanan rekabet, düşen fiyatlarla birlikte hızla artıyor. IDC'nin gerçekleştirdiği araştırmaya göre 2013'te tablet pazarında yüzde 67.9'luk büyüme gerçekleşerek toplamda 202 milyon adet tablet satışı yapılacağını iddia ediyor. 2013'ün ilk ayında 49.2 milyon tablet satılırken söz konusu cihazların 900 bini Microsoft markalı tabletler oldu. HP, geçen haftalarda ürettiği 139 dolarlık ucuz tablet modeliyle gündeme gelmişti. Bunun yanı sıra Amazon'un ve Barnes amp; Nobels'ın ürettiği 100 dolar civarında tablet modellerini bulunuyor. Microsoft'un tablet modelleri henüz Türkiye'de satılmıyor, ancak yapılan indirim ABD, İngiltere ve Avustralya'da geçerli olacak. Microsoft Surface'in iki farklı modeli bulunuyor. Bu modellerden bir fiyatı düşürülen Windows RT diğer ise Pro modeli. RT modeli, mobil işlemcilere uygun geliştirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...