Türkiye’de ev alan hep kazandı

Türkiye’de ev alan hep kazandı

Ekonomi Haberleri

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, gayrimenkul sektörünün önünde kısmi durgunluğun biteceği ve yukarı ivmeleneceği bir dönem olduğunu belirterek “Konut sektörü cazibesini kaybetmez. Konut alanlar hep kazandı. İstanbul’a yapılan hiçbir yatırım boşa gitmez” ifadelerini kullandı.

Elmas yaptığı yazılı açıklamada, 2017’de 1 milyon 405 bin konutluk rekor kırıldığına dikkati çekerek, son dönemde gerçeği yansıtmayan bazı açıklamalarla sektörün cazibesini yitirdiğine yönelik bir algı oluşturulduğunu aktardı. Alternatif finansman modelleri ya da kampanyalarla zor zamanları fırsatı çevirmeyi bildiklerini kaydeden Elmas, “Bölgesel bazı problemleri tüm sektöre mal etmek doğru değil. Balon söylemi 10 yıldır hiç bitmedi. Bu söylemlerden etkilenenler kaybetti. Ancak konut alanlar hep kazandı” yorumunu yaptı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...