Başbakan Erdoğan'a kredi kartı çıkışı yaptıran tablo

- Güncelleme:
Başbakan Erdoğan'a kredi kartı çıkışı yaptıran tablo

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan'ın önceki gün iftarda bankalara yönelik 'Kredi kartı falan diyorsunuz ya, bunları almayın' şeklindeki sert sözlerinin sebebi belli oldu.

Başbakan Erdoğan 'ın çok konuşulan kredi kartı sözlerinin perde arkası ortaya çıktı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın önceki gün katıldığı bir iftarda banka lara yönelik "Faiz dışı gelirle abat olan var. Kredi kartı falan diyorsunuz ya, bunları almayın" şeklindeki sert sözlerinin gerekçesi belli oldu. Bankalar, bu yılın ilk çeyreğinde vatandaştan hizmet geliri ve komisyon adı altında 5 milyar 359 milyon lira aldı. Geçen ayın aynı dönemine göre bu kalemden alınan ücretler de 1 milyardan fazla arttı.
ÜCRET VE KOMİSYONLAR UÇTU
Erdoğan'a söz konusu çıkışı yaptıran tabloyu Türkiye Bankalar Birliği verileri ortaya koydu. Verilere göre bankaların faiz dışı gelirleri 2012'de 19 milyar 237 milyon lira oldu. Bu yılın ilk üç ayında 7 milyar 792 milyona ulaşan toplam faiz dışı gelirin 5 milyar 359 milyon lirasını hizmet gelirleri ve komisyonlar, 2 milyar 250 milyonunu diğer gelirler, 170 milyonunu aktif satış kazançları oluşturdu. Geçen yılın aynı döneminde ise 6.7 milyar lira olan faiz dışı gelirin 4 milyar 373 milyonunu hizmet geliri ve komisyonlar oluşturdu. (sabah)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...