Apple bir cihazın patentini daha aldı

Apple bir cihazın patentini daha aldı

TEKNOLOJİ Haberleri

Apple arabalardaki bütün kontrolleri dokunmatik bir ekrandan kontrol edilebilir hale getiren bir cihazın patentini aldı.

Apple patent hamlesiyle yeni bir alana daha el attı. Arabalardaki bütün kontrolleri dokunmatik bir ekrandan kontrol edilebilir hale getiren bir cihazın patentini aldı. Bu yılın başlarında iOS cihazlarını araba ile entegre etmek istediklerini belirten Apple sonunda harekete geçmiş gözüküyor. iOS 7 beta sürümünde Airplay özelliği ile telefondaki içeriği arabada görebilmeyi sağlayan şirket bunu ilerletmek istiyor. Arabalar için iOS'un ise 2014'te çıkması bekleniyor. Arabanın radyo, sıcaklık gibi ayarlarını iPhone 5 ile yapmanızı sağlayan sistem ayrıca Siri yardımıyla sesle kontrol edilebilecek. Şu anda gelişme aşamasınada olan sistemi Chervolet MyLink ile kullanmakta. Toyota, Honda, Audi, Mercedes, BMW, Land Rover ve Jaguar da projeye destek vereceklerini açıkladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...