Finlandiya'da çöp kutuları akıllandı

Finlandiya'da çöp kutuları akıllandı

TEKNOLOJİ Haberleri

Finlandiya'da çöp kutuları küçük bir bataryayla çalışan ve verici bulunan cihaz sayesinde daha ne kadar çöp alabileceğini ölçüyor.

Atık dönüşüm kutuları Türkiye'de de artık oldukça yaygın. Ama Finlandiya bunu bir adım daha öteye taşımaya kararlı. Aslında Londra'da Renew isimli sistemle çöp kutularının bilgileri yanlarındaki ekranda gözüküyordu. Finlandiya ise bunu hem geliştirmiş hem de geri dönüşüm kutularına uyarlamış. Çöp kutuları küçük bir bataryayla çalışan ve verici bulunan cihaz sayesinde daha ne kadar çöp alabileceğini ölçüyor. Eğer dolmaya yakınsa çöp toplama merkezlerine gerekli bilgileri yolluyor. Enevo One Collect isimli bu yeni sistem, ayrıca yüksek ısıda çöplerden kaynaklanabilecek olan sıkıntıyı da ölçüp ona göre risk bilglerini iletebiliyor. Firmaya göre bu yeni sistem sayesinde yüzde 20 ila 40 arasında tasarruf yapabilecek olan belediyeler daha etkin bir şekilde mahallelerin temizliğini koruyabilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...