Moody's ABD'ye notu 'AAA' verdi

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Moody's  ABD'ye notu  'AAA' verdi

Ekonomi Haberleri  / AA

Fed Başkanı Ben Bernanke'nin Senato'da yaptığı iki günlük sunum ve sonrasındaki açıklamaları, piyasalar tarafından pozitif algılandı.

Son birkaç haftadır küresel piyasaların odaklandığı ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke'nin Senato'da yaptığı iki günlük sunum ve sonrasındaki açıklamaları, piyasalar tarafından pozitif algılandı.Dün ABD'de Bernanke'nin açıklamaları bittikten sonra Dow Jones endeksi yükselişini devam ettirerek günü yüzde 0,50 oranında artışla tarihinin en yüksek kapanışı olan 15.549 puandan tamamladı. Dow Jones endeksi gün içinde gördüğü en yüksek seviye rekorunu da 15.589 puana geliştirdi. Piyasalar kapandıktan sonra ABD için bir iyi haber de kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'den geldi. Moody's ABD'nin "Aaa" notunu teyit ederken not görünümünü negatiften durağana çevirdi. Analistler, bugün veri gündeminin zayıf olması ve Bernanke'nin konuşmasına yönelik soru işaretlerinin de ortadan kalkmasıyla piyasaların açıklanacak şirket karlarına odaklanacağını belirtiyor.

Avrupa'da yükselişler yüzde 1'i aştı

Avrupa'da hisse senedi piyasalarında da Bernanke'nin açıklamaları ile yükseliş ivmesinin artarak devam ettiği görüldü. Almanya'da DAX endeksi günü yüzde 1 oranında artışla 8.337 puandan tamamlarken, böylece son 7 haftanın en
yüksek kapanışını gerçekleştirmiş oldu. Avrupa'nın diğer gelişmiş borsalarından Fransa'da CAC 40 endeksi günü yüzde 1,44, İngiltere'de FTSE 100 endeksi de yüzde 0,95 oranında yükselişle tamamladı.

BIST 100 endeksi 77.000 puanın üzerinde 2. kapanışı gerçekleştirdi

Yurt içinde dün genel olarak dar bantta dalgalı bir seyir izleyen BIST 100 endeksi, analistlerin kritik seviye olarak nitelendirdikleri 77.000 puanın hemen üzerinde günü tamamlarken, böylece bu seviyenin üzerinde üst üste 2.
kapanışı gerçekleştirmiş oldu. Analistler, Bernanke'nin açıklamalarının özellikle gelişmekte olan ülkelerdeki panik havasını şimdilik dağıttığını ve volatilitenin azaldığını belirtiyor. Döviz kurlarının ve faizlerin sakin seyrini devam ettirmesi durumunda BIST 100 endeksinin banka hisseleri öncülüğünde yükselişini devam ettirebileceğini tahmin eden analistler, gelecek hafta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) kararlarının piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını kaydediyor.

Piyasaların bugün takip edeceği veriler şöyle:

10.00 Türkiye, TOBB haziran ayı kurulan kapanan şirketler

11.00 İtalya, mayıs ayı sanayi siparişleri

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...