''Böcekçi" kaçarken yakalandı

''Böcekçi"  kaçarken  yakalandı

GÜNDEM Haberleri

Geçtiğimiz gün Bodrum'da kaçak teknesinde yakalananlardan birinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde çalışma ofislerine "böcek" denilen dinleme cihazlarının konulması davasında 21 yıl hapis cezasına çarptırılan eski TÜBİTAK çalışanı Hamza Turhan olduğu belirlendi.

Ceza aldığı dava dosyasında, aynı zamanda FETÖ'nün şifreli haberleşme programı ByLock kullanıcısı olduğu tespiti de paylaşılan Turhan, Ankara'ya gönderildi. Yakalanan diğer FETÖ'cüler içinde Savunma Sanayi Müsteşarlığında bilgisayar mühendisi olarak çalışan H.T. ile M.S'nin de olduğunu öğrenildi. FETÖ üyeliğinden aranan 10 zanlının, Yunanistan'a kaçmak için organizatörlerle yetişkinler için 3 bin 500 avro, çocuklar için ise bin 500 avroya anlaştıkları belirlendi, yakalanan organizatörlerle yaklaşık 50 bin avro ele geçirildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...