Kod adı Memati!

Kod adı Memati!

GÜNDEM Haberleri

15 Temmuz darbe girişimi sırasında darbeci Tuğgeneral Semih Terzi’yi öldürerek darbe girişiminin seyrini değiştiren şehit Ömer Halisdemir davasının görüldüğü Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne, kararın ardından önemli bir ifade gönderildi.

Ebru Karatosun ANKARA

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında itirafçı olan Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Harekat Başkanlığı’nda görevli Üsteğmen Mehmet Y., Ömer Halisdemir’in katili olan Mihrali Atmaca ve abisi Eren Atmaca’nın FETÖ’yle bağlantısını anlattı. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı Mihrali Atmaca ile ilgili kısmı “takipsizlik” kararıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. Savcı Velihattin Eldemir ise söz konusu ifadeyi mahkemeye ek delil olarak iletti. Ek delil olarak gönderilen ifadede FETÖ soruşturması kapsamında itirafçı olan Mehmet Y., Halisdemir’in katillerinden Mihrali Atmaca ile abisi Eren Atmaca’nın da örgüt içinde faaliyet gösterdiğini anlattı. Şüpheli Mehmet Y. itiraflarında abisi Atmaca ile aynı devre arkadaşı olduklarını kardeşi Mihrali Atmaca’yı da fotoğraflarından teşhis etti. Sanık Mihrali Atmaca’nın “Memati”, ağabeyi Eren Atmaca’nın ise “Polat” kod adını kullandıklarını söyledi.  Mahkeme Halisdemir’e son 2 kurşunu sıkarak ölümüne yol açan Mihrali Atmaca’yı, “Nitelikli kasten adam öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet, “darbe girişimi” suçundan ise müebbet hapis cezasına çarptırmıştı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...