Türkiye Suriye sınırında tatbikatlar artıyor

/ Kaynak: CHA
Türkiye Suriye sınırında tatbikatlar artıyor

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ABD'nin muhtemel Suriye operasyonu öncesinde sınırın sıfır noktasındaki askeri tatbikatlarını arttırdı.

Şanlıurfa´nın Suriye sınırındaki Suruç ilçesinde, yasa dışı kaçakçılık geçişlerin yapıldığı bölgelerde 6 kilometre uzunluğunda 3 metre derinliğinde 2,5 metre genişliğinde hendek kazıldı. PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin kontrolünde olan (Ayn El Arab) Kobani kenti sınırının sıfır noktasında bulunan Mürşitpınar Aşağı Oylum Alanyurt köyü ve civar köylerde kaçakçılığı önlemek amacı ile 3 metre derinliğinde 2,5 metre genişliğinde dev hendekler kazılıyor. Kaçakçılığın ve sınır ihlallerinin önüne geçmek isteyen TSK, Suriye'ye komşu Suruç sınır hattında bazı köylere hendek kazılmasını ve tel örgülerinin çekilmesini kararlaştırdı. 6 kilometre uzunluğunda, 2,5 metre genişlik ve derinliğindeki hendekler, Şanlıurfa İl Özel İdaresi personeli tarafından yasadışı geçişlerin yapıldığı bölgelere iş makineleriyle kazılıyor.


Öte yandan, sınırda devriye görevini sürdüren ve denetimlerini sıklaştıran askerler, zaman zaman sınırda tank ve ZPT uçaksavarlarla askeri tatbikat gerçekleştiriyor. Suriye'ye olası askeri müdahale öncesi Suruç'ta bulunan 2'nci Hudut Tabur Komutanlığı'na bağlı Mürşitpınar Askeri Birliğindeki güvenlik önlemleri had safhaya ulaştığı görülürken önlemlerin arttırıldığı sınır hattında görevli 2'nci Hudut Tabur Komutanlığı ekipleri, Baykuş olarak adlandırılan termal kameralarla sınırı geceli gündüzlü gözetleyerek, zırhlı araçlarla da devriye görevini aralıksız sürdürüyor. nbsp;
GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...