3. havalimanında finansman tamam, proje ekimde başlar

3. havalimanında finansman tamam, proje ekimde başlar

Ekonomi Haberleri

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, finansmanda bir sıkıntı olmadığını belirterek, 'Ay sonu veya ekim başında çalışmalara başlarız' dedi.

İstanbul'a yapılacak olan 3. havalimanı ihalesinde en yüksek teklifi veren Limak-Kolin-Cengiz-Mapak-Kalyon ortaklığı eylül ayının sonu ya da ekim başında projeye startı verecek. Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, projenin finansmanı için yurt içi ve yurt dışından çok sayıda fonun kendilerini ziyaret ettiğini söyledi. Yerli ve yabancı finans kuruluşlarıyla da finansman için sürekli görüştüklerini dile getiren Özdemir, proje için öz sermaye dışında finansman kaynağı da sağlayacakları bilgisini verdi. 2008 yılında Limkon adıyla gıda sektörüne el atan Limak, bu alanda ilerlemek için dünyanın önemli tedarikçilerinden İsviçreli Wild ile Adana'daki fabrikalarında meyve suyu üretimi konusunda iş birliği imzaladı. İlk etapta kapasite artırımı için ortaklaşa 5 milyon euroluk yatırım yapacaklarını belirten Limak Başkanı Nihat Özdemir, "Daha sonra kapasitemizi 80 bin tondan 100 bin tona çıkarmak için Wild, 10 milyon euroluk daha yatırım yapacak" dedi. nbsp;Uğur Küçük ADANA


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...