Abdullah Gül, 'Fazla flaş göz bozar'

Abdullah Gül, 'Fazla flaş göz bozar'

GÜNDEM Haberleri

11. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Şûrası'nın açılışına katılan Abdullah Gül, teknolojinin her türlü nimetinden faydalandığını söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Şûrası'nda konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bilişim ve iletişim teknolojisinde meydana gelen yeniliklerin toplumların kimyasını değiştirdiğini söyledi. Gül, "Toplumlar sadece kendilerine sunulanı değil her alanda dünyada en iyi olanı talep eder hale geldiler. Neticede şeffaflık, özgürlük, adalet, hesap verebilirlik ve iyi yönetişim artık sadece dünyanın imtiyazlı bir bölümü için değil tamamı için geçerli değerler haline dönüştü" dedi. "Teknolojiye gem vurmak mümkün olmadığına göre bugün hayal etmediğimiz birçok yeniliklerle ilerde karşılaşılacağız" diyen Gül, bunun dünyayı bugünkünden çok daha şeffaf hale getireceğini, hiçbir şeyi dar bölgeler içerisinde bırakmayacağını vurguladı. Cumhurbaşkanı Gül, bu gidişatı en iyi değerlendirmesi ve anlaması gerekenlerin, ülkelerini yönetenler olduğuna dikkati çekti. Gül, küresel köy olarak tanımlanan bir dünyada ve postmodern bir zaman diliminde, teknolojinin ilerleme ve yeniliklerinin zamanın akışını hızlandırdığı bir bilgi çağında yaşadığımızı vurguladı. nbsp;


Abdullah Gül, 'Fazla flaş göz bozar' nbsp;

BU KADAR FLAŞA GÖZ DAYANMAZ
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul Kongre Merkezi'ndeki şûrada katılımcılarla aile fotoğrafı çektirdi. Programda foto muhabirleri art arda flaş patlatınca, Gül, "Bu kadar flaşa göz dayanmaz" şeklinde espri yaptı.






Bin 557 kişi 3 bin 500 sayfa rapor hazırladı
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Şûrası Sektör Raporları Koordinatörü Prof. Dr. Oral Erdoğan, çalışmaları şöyle özetledi; "Kara ve demiryolu, denizlik, havacılık ve uzay teknolojileri, haberleşme, ulaşım ve boru hatları olmak üzere oluşturulan 7 çalışma grubu 1 yıl önce çalışmalarına başladı. 1.557 kişilik kadro, 3 bin 500 sayfalık rapor hazırladı."



Yeni yollardan 15 milyar TL tasarruf geldi

11. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Şûrası'nda konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bugüne kadar yapılan bölünmüş yol ve yol çalışmalarının bitmesiyle birlikte yollardaki zaman kayıplarının azaldığını belirterek, "Yakılan fazla yakıttan dolayı yıllık tasarrufumuz 15.5 milyar liradır" dedi. Yıldırım, "Hedefimiz gelecek 10 yıl içinde 15 büyük ilimizi birbiriyle bağlamak. Son 10 yılda normal ve hızlı demiryolu hatları olarak 1050 kilometreyi tamamladık. 2 bin kilometre üzerinde de çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...