Kentsel dönüşüm, kiracıları ev sahibi yaptı

Kentsel dönüşüm, kiracıları ev sahibi yaptı

EMLAK Haberleri

Riskli binaların yıkılarak yeniden yapılmasını sağlayan kentsel dönüşüm süreci kiracıları ev sahibi yaptı.

Riskli binaların yıkılarak yeniden yapılmasını sağlayan kentsel dönüşüm süreci kiracıları ev sahibi yaptı. Dönüşüm kredisi çekerek oturduğu evin dönüştürülmesini isteyen 90 kiracı, bu sayede ev sahibi oldu. Bakan Bayraktar, onayda bekleyen 100 milyon liralık yeni destek müjdesi verdi. Kentsel dönüşüm süreci çürük binada oturan ev sahiplerinin yanı sıra, kiracılara da yaradı. Dönüşüm kapsamında devlet destekli kentsel dönüşüm kredisi çeken 90 kiracı ev sahibi oldu. Bu kiracıların ev kredisi faizlerinin yüzde 4'ü devlet tarafından karşılanarak 8.4 milyon TL'lik destek verildi. Yenişafak'ın haberine göre, Marmara depreminin yıldönümü olan 17 Ağustos'ta son dalgası başlayan kentsel dönüşüme vatandaşın ilgisi artıyor. Dönüşüm kapsamında devlet desteğinden yararlanan evini yenilemek isteyen vatandaşlara 32.9 milyon lira kredi verildi. Bu destek ile vatandaşlar 357 konut ve işyeri sahibi oldu. Ev sahibi olan 255 vatandaş bu destek ile evini yenilerken, bunlar için 23.1 milyon liralık kredi desteği harcandı.KİRACIYA 8 MİLYON LİRA
Yine dönüşüm kapsamında 14 dükkan sahibi de 1.2 milyon liralık faiz desteği aldı. Çürük binada oturan kiracılar da kredi desteği için bankaların kapısını çaldı. Bu kapsamda 90 vatandaş kiracılıktan kurtularak ev sahibi oldu. Bu kişilere 8.4 milyon liralık faiz desteği verildi. Kira desteğinden en fazla yararlanan il ise Ankara oldu. Riskli binada oturan 81 vatandaş kentsel dönüşüm ile ev sahibi oldu. Bu vatandaşlar 7.8 milyon liralık kredi desteği aldı. İstanbul'da ise 6 kiracı 525 bin liralık faiz desteği ile kendi evinin sahibi oldu.
100 milyon TL destek yolda
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşüm kapsamında kiracı ve ev sahibi ayrımı yapmadıklarını söyledi. Dönüşüm için yeni desteklerin de yolda olduğu müjdesini veren Bakan Bayraktar, 'Kiracılar da bizim anlaşmalı olduğumuz bankalardan, aynı malikmiş gibi konut kredisi çekebiliyor. İsterlerse işyeri kredisi alabiliyor. Kiracılara da ev sahipleriyle aynı hakkı verdik. Riskli ilan edilen evin sahibi de kiracı da bu imkandan yararlanıyor. Kentsel dönüşüm sayesinde kiracılar da ev sahibi oluyor' dedi. Bayraktar, şu an onay için bekleyen 100 milyon liralık destek olduğunu açıkladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...